Tanıklara göre polis alkollüydü: Silopi'de eve çarpan panzer iki çocuğu öldürdü

 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün gece zırhlı polis panzerinin bir eve çarpmasıyla yataklarında uyuyan iki kardeş hayatını kaybetti.

Silopi Karşıyaka Mahallesi 715’inci sokakta dün saat 23.50’de  zırhlı polis panzeri Mesut Yıldırım isimli yurttaşın evine çarparak girdi.

Girdiği odanın karşı duvarına kadar giden polis panzeri, duvar ve kolonları yıkarken, içerde yatakta uyuyan yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden oldu.

Ezilme sonucu can veren iki kardeşin cenazeleri Silopi Devlet Hastanesi’nde morga kaldırıldı. Otopsinin ardından iki kardeş toprağa verildi.

Mahalle sakinlerine göre polis alkollüydü

Mahalle sakinleri polis panzerini kullanan kişinin alkollü olduğunu savundu. Yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı. Savcılık, soruşturma başlattı.

Kazaya neden olan polis panzerinin MHP ilçe binasını korumakla görevli olduğu belirtildi.