Soylu, Gülistan Doku'yu soran muhabire çıkıştı: Kardeş, izin aldın mı?

Eski İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin soru sormak isteyen muhabire önce güldü, ardından telefonuna “Kardeş, sen bir izin aldın mı?” diyerek müdahale etti.

Two people exchange a handshake across a desk in a formal setting, while a man with a mustache watches in the background and a phone showing a photo is held between them.
Fotoğraf: @nowhaber / X

Meclis’te NOW Haber muhabiri Beril Ötkan‘ın “Gülistan Doku soruşturmasıyla ilgili bir sorum olacaktı” sorusuna dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu önce “Siz kimsiniz?” diye yanıt verdi.

Ötkan’ın “NOW Haber muhabiriyim” demesi üzerine gülen Soylu, ardından “Kardeş, sen bir izin aldın mı?” diyerek muhabirin telefonuna müdahale etti.

Görüntüleri X’ten paylaşan CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, X’ten Soylu’ya şöyle tepki gösterdi:

“Süleyman Soylu’nun NOW Haber muhabirinden kaçışı, müdahalesi ve eski vali Tuncay Sonel’in “talimat ondan geldi” itirafları ortadayken bu müdahaleye karşı sormak lazım: Bu mu sizin basın hürriyetinden anladığınız?

Soruyu soranı susturarak ve basını engelleyerek adaletten kaçamazsınız. Soruları susturarak, basını engelleyerek adaletten kaçamazsınız! Yıllardır karartılan bu dosyanın aydınlatılması ve parti içi kavganın stresini gazetecilerden çıkarmayın.”

Soruşturmada dönemin valisi dahil 12 kişi tutuklu

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp. Altı yıl sonra yeniden başlatılan soruşturmada 13 Nisan’dan bu yana 17 kişi gözaltına alındı.

Bu kişiler arasında dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel, oğlu Mustafa Türkay Sonel ve Tunceli Devlet Hastanesi başhekimi Çağdaş Özdemir de vardı.

Bu isimlerden açığa alınan Sonel dahil 12’si tutuklandı; o kişiler şunlar:

  • Dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel
  • Dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel
  • Doku’nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok
  • Eski Tunceli il özel idaresi çalışanı Erdoğan Elaldı
  • Şükrü Eroğlu (Dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel’in koruma polisi)
  • Zeinal Abakarov (Gülistan Doku’nun eski erkek arkadaşı)
  • Zeinal Abakarov’un annesi Cemile Yücer
  • Zeinal Abakarov’un eski polis üvey babası Engin Yücer
  • Celal Altaş
  • Nurşen Arıkan
  • Ferhat Hanedan Güven
  • Eski Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir

Munzur Üniversitesi’nin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. dahil üç kişi yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Hastane kayıtlarının silindiği iddiası üzerine gözaltına alınan Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri B.Y. ve Y.E. de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yurt dışında olduğu tespit edilen firari şüpheli Umut Altaş içinse kırmızı bülten çıkarıldı.

Rojin Kabaiş için özel ekip kurulmuş: ‘Olumlu gelişme olabilir’

Gülistan Doku soruşturması: Firari, babasını tehdit edip para istemiş

Gülistan Doku soruşturması: İki hastane çalışanı adli kontrolle serbest

Gülistan Doku’nun arkadaşı Rojwelat Kızmaz’ın ailesi savcılığa başvurdu

Gülistan Doku soruşturması: Yalova emniyet müdürü ifadeye çağrıldı

Gülistan Doku soruşturmasının başsavcısı Ebru Cansu: Ben de anneyim, adaletin peşini bırakmayacağız

Gülistan Doku soruşturması: İki hastane çalışanı gözaltında

Gülistan Doku soruşturması: Dönemin devlet hastanesi başhekimi tutuklandı

Gülistan Doku soruşturması: Eski valinin oğlu Mustafa Türkay Sonel tutuklandı

Gülistan Doku soruşturması: İki kişi daha tutuklandı