'Şirretleşen' Star'a sosyal medyadan cevap: 'Biri şu gazeteyi sustursun'

 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı hedef gösteren haberini birinci sayfasından ‘Susturun şu şirreti‘ başlığıyla veren Star gazetesine karşı ‘ŞirretHavuzMedyası’ etiketiyle kampanya başlatıldı.

star figen yuksekdag

Yüksekdağ’ın “Şirretlik yaparak insanlık suçunun sorumluluğunun üzerini örtemezsiniz” sözleri nedeniyle haberi için, ‘Susturun şu şirreti‘ başlığını ‘uygun’ bulan Star için HDP, suç duyurusunda bulunmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Twitter hesabından, “Havuz Medyası olarak Figen hanım ve diğer HDP’li vekiller yerine IŞİD’in barbar tecavüzcü halifesini mecliste görmeyi hayal ettiğinizi biliyoruz. Ama bu “rüyanız” kabus olmaya devam edecek” diye tepki göstermişti.

Yüksekdağ’a yönelik habere kayıtsız kalmayan sosyal medya da ‘ŞirretHavuzMedyası’ ve ‘FigenYüksekdağYalnızDeğildir’ etiketiyle Star’a tepki gösterdi.

Star’ın başlığına yönelik tepkilerden bazıları şöyle: