Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Cizre’de ölenlerin otopsi işlemleriyle ilgili haber takibi yapan beş gazetecinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

DİHA’nın haberine göre gözaltına alınan gazeteciler DİHA muhabiri Ahmet Kanbal, JİNHA muhabiri Handan Tufan, Pel Prodüksiyon kameramanları Eylem Baykuş ve Servet Yigen ve Silopi Belediyesi basın çalışanı Sabahattin Koyuncu.
Muhabirlerin, misafir oldukları evi basan özel harekat polisleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca polisler evde bir saate yakın bir süre de arama yaptı. Kimlik kontrolünün ardından dört gazeteci ve evin sahibi Mehmet Ali Yılmaz Silopi Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Polis merkezinde gazetecilere ait bilgisayar, kamera, fotoğraf makinesi ve tüm teknik ekipmanlara da el kondu.
Silopi Belediyesi basın çalışanı Koyuncu ise İpekyolu üzerinde seyir halindeyken, otomobilinin önü zırhlı araçlarla çevrilip gözaltına alındı.