• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sendika başkanı: Batman'da yedi kişi yoğun bakım sırası beklerken öldü

26/08/2020 11:58

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eş başkanı Deniz Topkan, geçen hafta yedi kişinin ‘corona’ tedavisinde yoğun bakım sırası beklerken yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Fotoğraf: AA (Temsili)

MA’nın haberine göre, corona virüsü salgını konusunda 1 Haziran’da atılan ‘normalleşme‘ adımlarıyla vaka sayısının en çok artığı beş kentten biri olan Batman’da sağlık sistemi felç oldu.


Sınırlı sayıda test yapılabilen kentte artan vaka sayıları karşısında oluşan tepkiler üzere yakın zaman önce test sayısı 700’e kadar yükseldi.

Sendika eş başkanı Topkan, testlerin özel bir hastane ve sağlık il müdürlüğünün kurduğu iki laboratuvarda yapıldığını, günlük yapılan test sayılarında değişimler olsa da yapılan testlerin ortalama yüzde 50’sinin pozitif çıktığını ifade etti.

Kentte bugüne kadar 500 kişinin Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini belirten Topkan, buna Sağlık Bakanlığı’ndan da tekzip gelmediğini söyledi.

Topkan, Batman’da 3 bin 500 sağlık çalışanı bulunduğunu, bunlardan 700’ünün testinin pozitif çıktığını kaydetti.

Yoğun vaka artışı nedeniyle sağlık sistemi yetersiz kaldığını ifade eden sendika başkanı, 350 yataklı hastanede kapasitenin 450’ye çıkarılmasına rağmen yetersiz kaldığını, yapımı süren kadın doğum hastanesinin de pandemi hastanesine dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. Eski devlet hastanesi binasının da kullanılabileceğini belirtti.

Şimdiye kadar 15 bin kişinin testinin pozitif çıktığı kentte, 40 bini aşkın kişi filyasyon (temaslı takip) ekiplerince kontrol ediliyor.

Bir vatandaşın yaşadıkları

Ajans 8 Ağustos’ta yaptırdığı test pozitif çıkan Hazal Açıkalın’ın (47) yaşadıklarını da aktardı.

Açıkalın’ın hastanede yer olmadığı için evine toplu taşıma aracı ile dönmek zorunda kaldığı belirtildi.

Karantinadaki Açıkalın, dün fenalaşması üzerine Petrol Mahallesi’nde bulunan ikamet adreslerindeki en yakın aile hekimine başvurdu.

Aile hekimi onu hastaneye yönlendirdi.

Bunun üzerine ailesi Bölge Devlet Hastanesi’nin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak Açıkalın’ı özel bir hastaneye götürmek istedi.

Fakat aranan özel hastane ambulans istediğine olumsuz yanıt verince eşi İsmet Açıkalın, 112’den ambulans talep etti.

Adrese gelen ambulanstaki sağlık ekipleri, Covid-19 hastasını özel hastaneye değil yalnızca Bölge Devlet Hastanesi’ne götürebileceklerini belirtti. 

Bunun üzerine İsmet Açıkalın’ın aradığı Batman Valiliği yetkilileri kendisini sağlık müdürlüğüne, onlar da kriz masasına yönlendirildi, fakat sonuç çıkmadı.

Açıkalın, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Ben de eşimi ambulansa koyarak bekledim ve video çektim. Eğer eşimi götürmezseniz bu görüntüleri basına vereceğim demem üzerine önce polisi arayacaklarını belirttiler, ardından hastaneye bizi getirdiler. Neden hastalarımızı hastanelere götürmüyorlar. Bölge Devlet Hastanesi ağzına kadar dolmuş oraya gitmek istemiyoruz.” 

Batman’da sağlık sisteminin çöktüğünü anlatan Açıkalın, tepkisini “Biz kendi imkanlarımız ile hastaneden döndük. Ne yapalım hastaneye giderken toplu taşıma mı kullanalım” diyerek gösterdi.

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Fed faiz oranını sabit tuttu

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu.

KRT TV çalışanları Beşiktaş'ta eylem yaptı

KRT TV çalışanları, direnişlerinin 15’inci gününde Beşiktaş Meydanı’nda eylem yaptı.

Beşte beş: Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ni 3-0 yendi

2025 Kadınlar FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) İstanbul’da düzenlenen ikinci haftasında Türkiye, Dominik Cumhuriyeti’ni 3-0 mağlup etti.

AA: MASAK raporuna göre İmamoğlu yedi aklama suçunun faili

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) odaklı yolsuzluk soruşturması kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) raporu hazırlandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 20 Haziran'da Türkiye'ye gelecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 20 Haziran’da İstanbul’a gelecek.

Erdoğan Malazgirt'ten Yunanistan'a seslendi: Sahte kabadayılık yapıyorlar
Şiddet gördüğü için boşandığı eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 787 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Bazı yatırımlar altyapı getirir, bazılarıysa bağımlılık… 

Güldem Atabay: Molla rejimi Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapatır mı?

Erdal Sağlam: İş insanları artık 'İktidarın kişisel siyasi kaygılarla ekonomiyi ateşe atabildiğini' konuşmaya başladı

Elif Çakır: İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna referans verilen isimlerden biri de Abdullah Öcalan

Zeynep Aktaş: Son beş yılda 35 fonun getirisi dolar bazında yüzde 100'ün üzerinde

Fatih Yaşlı: Savaşın iç politikaya tahvilindeki anahtar kavramsa 'iç cephe'

Esfender Korkmaz: Türkiye'de eğitim iki nedenle bozuldu

Mustafa Mutlu: Zafer Partililer bu kararı 'halay' çekerek kutladı

Yasin Aktay: Netanyahu İran'a karşı hızlı bir zafer umdu

Mehmet Y. Yılmaz: Saral, cumhurbaşkanına 'Sultanım' diye hitap ederken bir gerçeği ifade ediyor

Barış Pehlivan: Hakan Fidan'ın İran'ın nükleer programına kafa yorması dışişleri bakanı olmasıyla başlamadı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×