PKK'nın askeri kanadı HPG'den Dağlıca açıklaması

PKK’nın askeri kanadı HPG, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde askeri konvoya yönelik dün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı’nda yer alan açıklamada, saldırıda biri yüksek rütbeli bir subay olmak üzere en az 31 askerin yaşamını yitirdiği, en az altı askerin de yaralandığı öne sürüldü. Örgüt saldırı sırasında ya da sonrasında herhangi bir kayıp vermediklerini de savundu. Açıklamada ayrıca, asker cenazelerinin alınması için TSK’nın köylüler aracılığıyla girişimde bulunduğu ve buna olumlu yanıt verildiği ifade edildi.

Dağlıca saldırısı sonrası ölü ve yaralı sayısına dair dün gün boyunca hükümet ya da ordudan herhangi bir açıklama yapılmamış, Genelkurmay saldırıdan yaklaşık 12 saat sonra, gece yarısının ardından, ‘şehit ve ve yaralananlar’ bulunduğunu duyurmakla yetinmişti.

Reuters, PKK kaynaklarına dayanarak söz konusu pusuda 15 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuş, ajansa konuşan bir güvenlik görevlisi ise hayatını kaybeden askerlerin sayısını 16 olarak bildirmişti.

Dağlıca pususu, ‘ateşkesin çökmesinden bu yana en ağır saldırı olabilir’

Bahçeli’den hükümete Dağlıca çağrısı: Gizlenen gerçekleri açıklayın