Özkan Yalım soruşturması: Dokuz kişi tutuklandı

Tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım odaklı soruşturmada gözaltına alınan 17 kişiden dokuzu tutuklandı.

Fotoğraf: Özkan Yalım / Instagram

Uşak başsavcılığı belediye şirketlerinde sigortalı gösterilmesine rağmen Yalım’a ait işletmelerde çalıştığı öne sürülen 17 şüpheliye 29 Temmuz’da operasyon düzenledi. Kamu zararının 16 milyon 866 bin 240 lira olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Yalım’a ait otel, restoran ve eğlence mekanları arandı. 52 dijital materyal ile 36 fiziki belgeye el konuldu. Bu belgelerle ilgili ‘fuhuş’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘rüşvet’ suçlamasıyla da soruşturma başlatıldı.

Belediyeden maaş alan bazı şüphelilerin aynı zamanda Yalım’a ait şirketin maaş bordrolarında yer aldığı belirlendi.

Zanlılardan F.E., jandarmadaki ifadesinin ardından salıverildi. 15 şüpheliyse adliyeye sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan, Uşak ve Bornova belediyelerinde bir süre çalıştığı tespit edilen A.A. da savcılığa teslim oldu.

Şüphelilerden O.A., E.A., S.A. ve O.B.V. savcılık sorgusunun ardından salıverildi. A.R.D, F.D, S.A, A.Y, R.K, M.Ş, B.K, K.A. ve A.A. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. H.B., Y.A. ve K.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Yalım dahil beş tutuklu sanığın soruşturma kapsamında adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Yalım’ın tutuklanması

Yalım, İstanbul başsavcılığınca ‘rüşvet’‘irtikap’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddialarıyla yürütülen Uşak Belediyesi odaklı soruşturmada 27 Mart sabahı 12 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

Eski CHP’li başkan ve sekiz kişi 30 Mart’ta tutuklanmıştı. 31 Mart’ta da Yalım’ın mal varlığına da el konmuş, şirketlerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım atanmıştı.

Ardından da aynı gün İçişleri Bakanlığı siyasetçinin görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Yalım, 2 Mayıs’ta CHP’den ihraç edilmişti. 

Özkan Yalım bağlantılı 15 kişi gözaltına alındı

Özkan Yalım kurultay soruşturmasında ifade verdi: 115 delegeden imzalı yazı topladım

Özkan Yalım’ın etkin pişmanlık ifadesi: Özel’e 1 milyon 200 bin lira para verdim

Özkan Yalım CHP’den ihraç edildi