Özgür Mumcu: Adam uzun, etek kısa

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Her ülke bir nihai amaca hizmet etmek için kurulur. Devleti kuranlar bunu ilk anda bilmeseler de bu böyledir. Sayın cumhurbaşkanının, seçim kampanyasında okuduğu şiirde söylediği gibi, “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.”

İlahi emirlerin sebepleri fanilere çoğu zaman meçhuldür. Gerçekleştiklerinde dahi anlaşılmaz olmaları bundandır. Ah bu emirlerin billurlaşmasına yardımı olanlar, onlar ne kutlu ve ne sebatkârdır.

…Yani TÜRGEV’in yükselerek büyümesi ve günü geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni Cumhurbaşkanlığı forsunda yeni bir yıldıza dönüştürüp son Türk devleti olmasıdır. Bu amaca her türlü tuzağa rağmen yavaş yavaş ulaşılmak üzeredir.

Sayın Erdoğan’ın geçen hafta TÜRGEV töreninde yaptığı konuşma işte bu ilahi zaferin bir yol taşıdır. Bunu anlamayanlar dalga geçecek. Ah o son Türk devleti kurulduğunda hiç şüpheniz olmasın ilk bu gafiller nedamet getirecek.

Özgür Mumcu’nun yazısı