Özdemir İnce: AKP ile güreşebilmek için YENİ Parti'nin kendi dilini yaratması gerekiyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

“Siyaset”in toptancı yani “tek” bir dili yoktur. Çetrefilli ve netameli bir konuya el atıp ortamı karıştırdığımı biliyorum; bakalım altından kalkabilecek miyim? Ancak şunu söyleyebilirim ki iktidar ve muhalefetin dili aynı dil olamaz. Seçmenle konuşurken her partinin dili ve sözcükleri kendine özgü olmak zorundadır.

Sözüne güvendiğim bir arkadaşım YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in, Kürt a

Ve Google’a “YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel ‘Türkiyeli’ sözcüğünü nerede kullandı?” diye sordum. Aldığım yanıtı birlikte okuyalım:

Parti meclisi (PM) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ve Mersin mitinginde kullandı.

Parti meclisi toplantısı öncesi: 17 Aralık 2024 tarihinde genel merkezde Suriye ve sığınmacı gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada bu ifadeyi kullanması kamuoyunda ve medyada tartışma yarattı.

Mersin mitingi: Ocak 2025’te Mersin’de gerçekleştirdiği (yaptığı) mitingdeki konuşmasında da “Türkiyeli” terimine yer verdi.

Bu kadarı yeter! Özgür Özel’i kınamaktan başka çarem yok!yrılıkçıların pek sevdiği “Türkiyeli” sözcüğünü kullandığını yazdı. İnanamadım! 

Sonuç olarak: AKP ile güreşebilmek için YENİ Parti’nin kendi dilini yaratması gerektiğini söylüyorum: “AK Parti” değil “AKP” diyeceksiniz ve “Türkiyeli” gibi zırvaları ağzınıza almayacaksınız ve R.T. Erdoğan’ın ağzından düşmeyen “noktasında” sözcüğüne yasak koyacaksınız.

Özdemir İnce’nin yazısı