Norveç’te, geçen cumartesi günü, Afganlara ait camiye yönelik saldırı sırasında, saldırganın üstüne atlayarak, olayın sadece bir kişinin yaralanmasıyla atlatılmasını sağlayan Muhammed Refik ve Muhammed İkbal Cav polis müdürü ile görüştü. Polis müdürü, ‘kahraman’ diye nitelediği ikiliye teşekkür ederek çiçek verdi.
El-Nur İslam Merkezi Camii’ne yönelik silahlı saldırıda bir kişi ağır yaralanmış, Norveçli saldırgan Philip Manshaus tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.
Muhammed Refik ve Muhammed İkbal Cav, saldırganı fark edince, onu etkisiz hale getirmeye çalışmış, ihbar üzerine olay yerine polisin de gelmesiyle saldırgan etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı.
‘Kahramanca girişiminiz için size çok teşekkür ediyorum’
Polis Müdürü Beate Gangas, ikiliye saldırgana yaptıkları müdahaleden dolayı teşekkür ederek, “Kahramanca ve iyi niyetli girişiminiz için size çok teşekkür ediyorum. Hızlı yanıt vermeniz sayesinde çok sayıda hayat kurtuldu” dedi.