Manhattan’da, Massapequa Park’ta yer alan bir Türk restoranı, seçiciliğiyle meşhur New York Times gazetesinin gurmelere hitap eden yemek bölümüne girdi.
Efes, tam adıyla Efes Akdeniz ve Türk Mutfağı, altı yıl önce İstanbul’dan ABD’ye göç eden Funda Duygun ve eşi Tufan tarafından açılmış. Çiftin oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailenin bütün fertleri restoranda çalışıyor. Restoran, adını Efes antik şehrinden alıyor.
‘Burası için yolculuğa değer’
Joanne Starkey, yorum yazısında, “Türkiye dışında tattığım en iyi Türk yemekleri buradaydı” diye özetliyor görüşlerini ve ekliyor “Efes’in yemekleri yolculuk yapmaya değer.”
Starkey, restoranda tadına baktığı ev yapımı ekmek, çoban salata, babagannuş, patlıcan ezme, sigara böreği, mantı ve lahmacun gibi lezzetleri bir hayli övüyor. Starkey, bu lezzetler için, “Bizim desteğimizi aldı” diyor.
Ana yemek olarak köfteyi açık ara beğendiğini belirten yemek eleştirmeni, lahana sarması, döner, kuzu şiş gibi Türk lezzetlerinin ‘üstünlüğüyle göze çarptıklarını‘ yazıyor.
Joanne Starkey, restoran için, sıralamada en yüksek not olarak bilinen ‘mükemmel‘ payesini veriyor.