Büyük bir “istihbarat zaafı” ya da “gaflet yaşandığı” ortada. IŞİD’ın ne olduğu biliniyor. Musul’a girmiş… Hükümet Konsoloshane için hiçbir tedbir almıyor. Suriye’de bulunan Süleyman Şah Türbesi’ne “2 roket atar, savaş çıkarırız” havasında olan MİT Müsteşarı’na, elemanları, yaklaşan tehlike hakkında hiçbir bilgi vermediler mi? Vermiş olsalar, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ABD’ye gider mi? Ne bu aciliyet?
“Esed 3 ayda gider” diye yanlış hesap yapıldı. Ülkemiz, bir bataklığın içine çekildi. Sınırlar delik deşik oldu. Kimin eline geçtiği bilinmeyen silahlar, yüzlerce TIR aracılığıyla Suriye’ye gönderildi. Sadece Esed’in, Maliki’nin değil, başıbozuk terör örgütlerinin de hasmı haline geldik. IŞİD’ın Esed tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor. Eğer doğruysa, Türkiye’nin hedef seçilmesini yadırgamamak gerekir. Sen bel altından vurursan, o da sana vurur.
IŞİD’ın Musul’u işgali, en büyük darbeyi, askerleri tabana kuvvet kaçan Maliki’ye vurdu. İkinci sırada Türkiye geliyor. Bu ustalık dönemi bize hiç yaramadı.