Murat Yetkin: Demirtaş, Erdoğan'ı hassas yerinden vurdu

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Doğrusu HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş son zamanların en keskin çıkışını yaptı. HDP’liler “nefes aldığı sürece” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Başkan olmasına izin vermeyeceği” beyanı gerçekten sert ve güçlü bir çıkış oldu. Demirtaş, Erdoğan’ı hassas yerinden, hedeflediği süper-başkanlık sisteminden vurdu.

Buna demek ki o kadar önem veriyordu ki, Meclis tarihinin belki de en kısa grup konuşmasıyla, hem de etkisini daha da güçlendirmek için üç tekrarla verdi mesajını.

…Önce Erdoğan’ın Kürt sorunu olmadığını söylemesi, ardından Demirtaş’ın ‘Erdoğan’a geçit yok’ demesi seçime kadar “Herkes kendi yoluna” anlamına mı geliyor?

Bunu zaman gösterecek. Ancak kesin olan bir şey varsa Demirtaş’ın HDP grubundaki çıkışı, tabanı tarafından da beklendiği anlaşılan güçlü muhalefet vurgusuyla adaletsiz yüzde 10 barajını aşması için biraz daha güç katabilir.

Murat Yetkin’in yazısı