Motorine zam bekleniyor: Güncel akaryakıt fiyatları

Motorine (mazot) yarından itibaren (30 Temmuz) 2 lira 66 kuruş zam bekleniyor.

Person pumping gasoline into a car at a gas station, yellow fuel nozzle held near the car's fuel inlet
Motorin. Fotoğraf: AA

28 Temmuz’da Amerikalı bir yetkili, İran’ın Ürdün’deki ABD üssüne balistik füzelerle saldırdığını duyurdu. Ürdün ordusu, dün (29 Temmuz) İran’dan fırlatılan beş füzenin hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü açıkladı.

​​​​​​​Bu, geçen hafta sonunda yatışan çatışmaların​​​​​​​ ardından İran’dan bir ABD hedefine doğrudan ilk saldırı olarak kayıtlara geçti.

FOX News muhabiri Trey Yingst’in aktardığına göre Trump, Ürdün’deki durum için ‘sürpriz saldırı’ dedi, ardından “İranlıların ağzını burnunu kuracağız. Onları sert şekilde vuracağız, çok fena dayak yiyecekler” diye tehditler savurdu.

ABD başkanı İran’la görüşmelerin süreceği mesajını verse de açıklaması sonrası yükselen brent petrol dünü (29 Temmuz) 88,09 dolardan kapattı. Fiyat bugün 08:34 itibarıyla 91,06 dolar.

NTV’nin haberine göre motorine (mazot) yarından itibaren (30 Temmuz) 2 lira 66 kuruş zam bekleniyor.

30 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları

Zam öncesi 30 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

İstanbul Avrupa Yakası

  • Benzin: 67,10 lira
  • Motorin: 77,21 lira
  • LPG: 31,19 lira

İstanbul Anadolu Yakası

  • Benzin: 66,94 lira
  • Motorin: 77,06 lira
  • LPG: 30,56 lira

Ankara

  • Benzin: 68,06 lira
  • Motorin: 78,32 lira
  • LPG: 31,19 lira

İzmir

  • Benzin: 68,35 lira
  • Motorin: 78,60 lira
  • LPG: 30,99 lira