Fransız gazeteci ve yemek eleştirmeni Gilles Pudlowski, tüm yemek sektörü merakla Michelin restoran rehberinin açıklanmasını beklerken, üç yıldız verilen yerlerin sırlarını ifşa etti ve rehberi hazırlayanların ‘kafayı yediğini’ iddia etti.
Michelin’in uzmanları, haber vermeden yaptıkları ziyaretlerde 20 ülkedeki en iyi restoranları belirliyor. Bu restoranlara bir ila üç yıldız arasında puan veren mutfak uzmanları, daha sonra bunları ‘kırmızı rehber’ de denilen bir kitapla tanıtıyor.
‘Akıllarını kaçırmışlar’
Pudlowski, haftalık Le Point dergisinde yazdığı kısa ama öz yazıda, rehberin yayımlanmasına bir hafta kala uzmanların ‘tartışmaya açık kabiliyetlerinden’ yakındı. Eleştirmen, Briton Derek Brown’un atanmasından itibaren kurumun ‘aklını kaçırdığını’ belirtti.
‘Michelin Restoranlar Rehberi’ şu anda ABD’li Michael Ellis ve Alman yardımcısı Juliane Casper tarafından yürütülüyor.
‘Fransız birini bulamadınız mı?’
Gilles Pudlowski, yazısında ‘su götürmez’ yetenekteki şeflerin listede kendine yer bulamamasından, artık hizmet vermeyen yerlerin listeye alınmasına kadar birçok eleştirilecek noktayı sıralıyor. Yıldızları alınan şeflere gerekli yaptırımın uygulanmaması da Pudlowski’nin eleştirileri arasında yer alıyor.
Pudlowski, yönetimin bu kadar hatasının sıraladıktan sonra “Bu rehberi yönetecek bir Fransız bulamazlar mıydı?” diye soruyor.