Meteoroloji: Yarın ve yılbaşında ülkenin büyük bölümünde kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin yarın (31 Aralık) ve yılbaşında ülkenin büyük bir bölümünde kar beklendiğini duyurdu.

Artvin’de kar yağışı. Fotoğraf: AA

Yılın son günü yurt genelinde Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını söyleyen Tekin, yarın Trakya ve Çanakkale dışında tüm yurtta yağış beklendiğini duyurdu.

Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını belirten hava tahmin uzmanı şunları söyledi:

* Yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışları göreceğiz.

Harita: Meteoroloji

* Özellikle Antalya’nın doğusu, Mersin’in batısıyla Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleriyle Batı Karadeniz’de yağışlar kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde kendini gösterecek.

Yılbaşında beklenen hava durumu

Soğuk ve yağışlı havanın yurtta yeni yılın ilk gününde de devam edeceğini söyleyen Tekin’e göre iç, batı ve doğu kesimlerde yağış görülecek.

Yılın ilk gününde Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağışlar kuvvetli olacak.

Kıyı kesimlerde kuvvetli ve karla karışık yağmur, iç kesimlerdeyse yoğun kar bekleniyor.

Üç büyükşehirde hava durumu

Bu gece Ankara’da kar yağışının başlayacak. Yarın aralıklarla kar yağışı etkili olacak. Başkentte yılın ilk günündeyse hava sıcaklığı sıfır derecenin üzerini geçmeyecek. Hafif kar yağışlı olacak.

İstanbul’da yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yüksek kesimlerde Çatalca ve Silivri çevrelerinde kar yağışının görülecek.

İzmir’deyse yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Altı ilde yarın eğitime ara verildi

İstanbul’da 19 ilçeye uyarı: Gece kar yağabilir

AKOM: İstanbul yılbaşında soğuk ve yağışlı