Her yıl ABD’nin New York şehrindeki Metropolitan Müzesi’nde düzenlenen Met Gala’nın bu yılki teması ‘Moda sanattır’.

Müze yararına yapılacak etkinliğe Beyoncé, Nicole Kidman ve Venus Williams başkanlık edecek.
Euronews’ün aktardığına göre yüksek giriş ücretleriyle bilinen galada geçen yıl 31 milyon avro bağış toplanmıştı.
4 Mayıs’taki geceyi Vogue’un eski genel yayın yönetmeni Anna Wintour, Beyoncé, Kidman ve Williams’la birlikte yönetecek.
Galanın ana eş başkanlarına, Yves Saint Laurent’ın kreatif direktörü Anthony Vaccarello ve sinemacı Zoë Kravitz’in başını çektiği bir ‘ev sahibi komitesi’ de eşlik edecek. Komitede ayrıca Sabrina Carpenter, Teyana Taylor, Lena Dunham, Angela Bassett ve atlet Aimee Mullins gibi ünlü isimler yer alıyor.
Met Gala’da aynı zamanda her yıl ilkbahar moda sergisi de düzenleniyor. Bu yıl 400 parçadan oluşan sergide 200 giysi ve 200 sanat eseri gösterilecek.
Gecede aynı zamanda Met’in her yıl düzenlenen ilkbahar moda sergisinin açılışı da yapılıyor.
Sergi, nesne sayısı açısından enstitünün bugüne kadar hazırladığı en büyük sergi olacak: toplamda neredeyse 400 parça, yani müzenin farklı bölümlerinden seçilen ve ikili halde yerleştirilecek 200 giysi ve 200 sanat eseri.
Met Kostüm Enstitüsü Küratörü Andrew Bolton, “Artık sanata moda merceğinden bakıyoruz” dedi.
Normalde modayla ilgilinen şirketler galada masa ayırıp istediğini davet ediyor. Önceki yıllarda biletler kişi başı 50 bin doları (2 milyon 193 bin lira) masa başıysa 300 bin doları (13 milyon 193 bin lira) görmüştü.