Zarrab’ın avukatı, mahkemeye daha önce verdiği dilekçede Zarrab’dan rüşvet aldıkları iddia edilen bakanların TBMM’de aklanmış olmalarının dikkate alınmasını istemişti.
Savcı’nın buna yanıtı ise şu: “Uluslararası hukukta soruşturmayı yapan savcı ve polislerin Zarrab davasının peşinden gitmemesi için yerleri değiştirildikten, kovulduktan hatta kendilerinin bizzat cezalandırılmasından sonra atanan savcının kararına saygı gösterilmesi şeklinde bir ilke yok.”
17 Aralık soruşturması için takipsizlik kararı veren savcılarımızın kulağı çınlasın!
Savcının dilekçesinde bence en ilginç yer, Amerikan kolluk gücünün e–posta araştırmalarının, 17–25 Aralık dosyası ile ilgili bilgileri doğruladığını yazmış olması.
Bir de “Zarrab ve yardımcılarının yetkililere nakit para teslimini gösteren fiziki takip materyalleriyle bu bilgilerin uyuştuğunu” söylüyor ki eğer gerçekten böyle görüntüler Amerikalı savcının elindeyse çok eğleneceğiz demektir.