AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, ‘LGBTİ+ bireylere hapis cezası geliyor’ haberi üzerine “Bize ulaşan öyle bir taslak yok” dedi.

T24’ten gazeteci Ceren Bayar, 11’inci yargı paketi taslağında LGBTİ+ bireylerin yaşam haklarına kısıtlama getirecek düzenlemeler yer aldığını önü sürmüştü.
Habere göre taslakta şunlar yer alıyor:
- Doğuştan gelen biyolojik cinsiyete ve genel ahlâka aykırı tutum ve davranışta bulunan ya da bulunmayı alenen teşvik eden, öven veya özendiren kişi üç yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
- Cinsiyet değiştirme yaşı 18’den 25’e çıkarılacak.
- Cinsiyet değiştirme ameliyatı olabilmenin koşulları zorlaştırılacak.
AKP trafik cezalarının artırılması düzenlemesini de içeren kanun teklifi için Meclis’te kapalı grup toplantısı yaptı. Toplantının ardından yargı paketinde LGBTİ+ bireylere ilişkin bir düzenleme olup olmadığı sorulan Güler şöyle konuştu:
* Bize ulaşan öyle bir taslak yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve diğer bakanlıklarımız akademisyenlerle çalıştaylar yapıyorlar.
* Bu konulardaki dünya uygulamaları nedir, ülkemizdeki mevcut durum nedir? Bu konularda raporlar, araştırmalar var.
* Bu değerlendirmeler yapılıyor ama bir taslak haline gelmiş değil, çalışılıyor. Herkes düşüncelerini, fikirlerini ifade ediyor.