Britanya’nın başkenti Londra’daki bir gay barda bel soğukluğu aşısı servis ediliyor. Uygulamanın dünyada ilk olduğu belirtiliyor.

BBC’nin haberine göre cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları azaltmak için Soho’daki ‘G-A-Y’ adlı barda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte bel soğukluğu aşısı ve antibiyotik veriliyor.
Etkinliğin düzenleyicilerinden Britanya Ulusal Sağlık Servisi’nden hemşire Lawrence O’Connel damgalanma ve endişenin insanların sağlıkları için çözüm aramasını engelleyebileceğini söyledi. Hemşire bunun için ‘görünür bir yerde’ insanlarla buluşmak istediklerini belirtti.
Barın önünde aşı ve ilaç için uzun kuyruk oluşurken bardaki müzik ve partiyse hız kesmeden devam etti.
Hemşire O’Connell tedavilerin tek başına çözüm olmadığını prezervatif ve cinsel temas öncesi korunma önemlerinin de şart olduğunu vurguladı.
Araştırmalara göre Londra’daki bel soğukluğu vakalarının yüzde 70’i eşcinsel ve biseksüel erkeklerde görülüyor.
Bugün (18 Eylül) ve 25 Eylül’de 16.00-19.00 arasında ‘G-A-Y’ barda iki etkinlik daha düzenlenecek.
Burkay Adalığ Soho hakkında şöyle diyor:
“İstanbul için Taksim ve Cihangir neyse, Londra için de Piccadily ve Soho da o. Şehrin en hareketli meydanlarından Piccadily’ye birkaç dakika yürüyüş mesafesindeki Soho Londra’nın en keyifli semtlerinden biri.”