• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKYapı Kredi Step

Kısıtlamada ehliyetsiz arabayla dolaşmaya çıktı; yakalanınca ‘corona’lı arkadaşını arayıp ‘Gel arabanı al’ dedi

06/12/2020 15:31

Bursa’da ehliyetsiz Yanılmaz T. (34), sokak çıkma yasağını ihlal ederek arkadaşının aracıyla eşini alıp gezmeye çıktı. Kontrol noktasında polise yakalanan Yanılmaz T., Covid-19 hastası arkadaşını aradı ve gelip aracını almasını istedi.

Fotoğraf: DHA

Eşiyle birlikte sokak kısıtlamasını ihlal ederek, karantinadaki arkadaşından aldığı otomobille dolaşmaya çıkan Yanılmaz T., kontrol noktasında durduruldu.


Polis ekipleri, Yanılmaz T.’den izin belgesini göstermesini istedi.

Belgesinin olmadığını söyleyen Yanılmaz T. ile ilgili yapılan sorgulamada, ehliyetinin de olmadığı ortaya çıktı.

Ekipler, gerekli işlemlerin yapılması için kontrol noktasına trafik polisi çağırdı.

Olay yerine gelen trafik polisi, ehliyetsiz Yanılmaz T.’ye aracın kime ait olduğunu sordu. Yanılmaz T. de ekiplere otomobilin arkadaşına ait olduğunu ve ödünç aldığını söyledi.

Ekipler, bunun üzerine Yanılmaz T.’ye aracın kendisine teslim edilemeyeceğini, araç sahibinin gelip alabileceğini söyledi.

Yanılmaz T. bunun üzerine Covid-19 hastası araç sahibi arkadaşını arayarak, uygulama noktasına gelmesini istedi. 

Ekiplerin “Arkadaşının sokağa çıkma izni var mı” diye sorması üzerine Yanılmaz T., arkadaşının testinin pozitif olduğunu, otomobili almak için evden çıkacağını belirtti. 

Ekipler bu kez de Yanılmaz T.’ye sahibinin karantina nedeniyle evinden çıkmaması gerektiğini anlatmak zorunda kaldı.

Bunun üzerine arkadaşını bir kez daha arayarak gelmemesini söyleyen Yanılmaz T., bir süre sonra ekiplere farklı zamanlarda üç kere ehliyetsiz yakalandığını da itiraf etti.

Polisler, Yanılmaz T.’ye ‘sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal’den 3 bin 150 lira, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’tan ise 2 bin 473 lira olmak üzere toplam 5 bin 623 lira, eşi H.T.’ye ise kısıtlama ihlali nedeniyle 3 bin 150 lira ceza kesti.

Trafik polisi, aynı zamanda araç sahibine de otomobilini ehliyetsiz sürücüye verdiği gerekçesiyle 2 bin 473 lira, aracın sigortasının olmaması nedeniyle de 132 lira olmak üzere toplam 2 bin 605 lira cezai işlem uyguladı.

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Gazeteci işini yaptı, hapis cezası aldı; AYM ‘hak ihlali’ deyip tazminata hükmetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), Adıyaman’da kaymakamı eleştiren yazıları nedeniyle hapis cezasına çarptırılan gazeteci için ‘hak ihlali’ kararı verdi.

Bakan, asgari ücret için rakam vermekten kaçındı: Tek zam olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret için rakam vermeyerek tek zam yapılacağını söyledi.

‘Gibi’ dizisinin beşinci sezon çekimleri başladı

Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan’ın başrolünde yer aldığı, sosyal medyada fenomen haline gelen ‘Gibi’ dizisinin beşinci sezon çekimleri başladı.

İnsan ömrünü uzatma yolunda bir adım daha

İç organlarımızın yaşlanma hızı ya da kalan ömrü bir kan testiyle saptanıp önleyici tedavi başlatılabilir.

‘Yetim’ hastaların 416 ilacından sadece 76’sı Türkiye’de ruhsatlı

Türkiye’de 5 milyondan fazla bireyin herhangi bir nadir hastalığı olduğu tahmin ediliyor. Nadir hastalığa ‘yetim hastalık’ da deniyor. Bu nitelemenin nedeniyse nadir hastalıklarda ilaç ve tedavi yöntemi geliştirmenin zor olması.

Lastik dükkanının bahçesinden tarihi şapel çıktı
İstanbul Barometresi: Gündem Covid-19; 10 kişiden altısı geçinecek kadar kazanamıyor

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 228 gündür hapiste

YAZARLAR

Medeniyetler çatışması, Batı karşıtlığı ve İslamcılığın yeniden inşası

İhsan Dağı

Çok özel bir halk mıyız, neler oluyor, ne yaşıyoruz?

Murat Sevinç

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu… Sandığınız gibi değil

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Kissinger’ın arkasından

Bahadır Kaynak

Alıntıya hakkını ver, çöp-sözlerle doldurma

Mustafa Dağıstanlı

Kürt, Kürtçe şarkı söylüyor ve opera sanatçısı, olacak iş mi!

Murat Sevinç

Seçmenler çıldırmış olmalı

Bahadır Kaynak

GÜNÜN 11’İ

Erkan Aydoğanoğlu: Özak işçisi kime güvenecek?

Servet Yıldırım: Halkın enflasyonu mu, Merkez Bankası’nın enflasyonu mu?

Alaattin Aktaş: Biz İsrail’e aslında silah satmıyoruz, silah başlığında yer alan bazı ürünleri satıyoruz

Aytunç Erkin: Akşener’in şifresi

İsmail Saymaz: Muharrem İnce İzmir’e ‘evet’ diyebilir

Esfender Korkmaz: KKM gelirken topluma maliyet getirdi, çıkarken bankalara külfet getiriyor

Can Ataklı: Filistin’e dua, İsrail’e silah malzemesi

Fatih Altaylı: Bana göre asıl korkak Meral Akşener’in ta kendisi

Barış Terkoğlu: ‘Hain, alçak, adi, soysuz Vahdettin’

Akif Beki: Gazze duyarlılığına selam, ticarete devam

Feray Aytekin Aydoğan: PISA sonuçlarından daha vahim olan gerçek

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×