Kilis bugün ikinci kez Suriye’de IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan Katyuşa füzelerinin hedefi oldu. Saldırılar sonucu bir kişi hayatını kaybederken yedi kişi de yaralandı.

Sabah saatlerinde kenti vuran üç füze, Yaşar Aktürk Mahallesi, İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi ve Asri Mezarlığı’na isabet etmiş, üç kişi yaralanmıştı.
DHA’nın geçtiği bilgiye göre, kent merkezine akşam 17:00 civarı atılan roketler sonucu ise bir kişi hayatını kaybetti.
Son saldırıyla birlikte kentte, şu zamana kadar sekizi Suriyeli, içlerinde çocukların da olduğu 21 kişi hayatını kaybetti. Ocak ayından bu yana Kilis’e 60’a yakın füze atıldı.
Peş peşe saldırıların ardından ölü sayısının artmasıyla Kilis’e Batı illerinden gelen füze bataryalarını taşıyan 13 TIR’lık askeri konvoy gönderilmişti. Türkiye’nin ABD’den İncirlik Üssü’nü Kilis’e saldırılara karşı savunma amaçlı kullanmasını talep ettiği de basına yansıyan haberlerdendi. Ancak alınan ‘tedbirler’ Kilis’in IŞİD tarafından atış sahası haline getirilmesine şimdilik engel olamadı.