Mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu da grup toplantısı yapmayacak.

CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, bugün aynı kararla CHP genel başkanlığından alınan Özgür Özel’in bu hafta grup toplantısı yapmayacağını duyurmuştu.
Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısı yapmayacağını öğrendiklerini belirten Emir, Özel içinse şunu demişti: “Sayın genel başkanımız özellikle örgütlerimizin bize verdiği bunca yoğun destekten sonra, örgütlerimizin yorgunluğunu da görerek, hissederek bu hafta grup toplantısı yapmama kararı almıştır.”
‘Yeni ayrışma ve gerilimlere zemin oluşmasın diye’
Kılıçdaroğlu yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, Emir’in sözlerini X’ten bir açıklamayla doğruladı:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin birliğini korumak, yeni ayrışmalara ve gerilimlere zemin oluşmasını engellemek amacıyla genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu yarın TBMM’de gerçekleştirilmesi planlanan grup toplantısını yapmama kararı almıştır.
Partimizin önceliği; kişisel ya da dönemsel tartışmalar değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal gücünü, ortak aklını ve toplumsal sorumluluğunu korumaktır.”
Geçen hafta ne olmuştu?
Geçen hafta (9 Haziran’da) Kılıçdaroğlu ve Özel aynı saatte Meclis’te grup toplantısı yapacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, grup toplantısını Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisini ‘sağduyuya çağırması’nın ardından iptal edip genel merkezde konuştu.
O gün grupta konuşan Özel, en geç 26 Temmuz’da kurultay yapılması gerektiği söyledi. Ardından “Seçime girilmesi tehlikeye girmektedir” diye ekledi.
Özel kürsüde şunları söyledi: “Millet bir karar verir. O, burada tecelli eder. Burası seçilmişlerin yeridir ve eğer bir seçilmiş ona verilen görevi, bugün bu kürsüdür o görev. Ele verilen bir bayrağı bir bırakırsanız millet vermez bir daha. Herkese danıştım, en son Ferdi’nin (Zeyrek) sesiyle karar verdim. Ben bugün burada lazımdım, ondan burada kaldım.”
Özel, Meclis önünde kendisini destek için toplanan kalabalığa ise “AK Parti yargı kollarının girişimiyle yapılmaya çalışılan darbeyi bir kez de şanlı Meclis’in kapıları önünden püskürttünüz” diye seslendi.