İzmir Valiliği, Türkiye’nin doğusundaki 22 ilde alınan ‘açık alanda etkinlik yapılmaması’ kararını İzmir için de işleme koydu ve sokak düğünlerini yasakladı.

Fotoğraf: DHA
20 Ağustos’ta Gaziantep’in Beybahçe Mahallesi’nde sokakta yapılan bir kına gecesinde IŞİD üyesi bir kişi üzerindeki bombayı infilak ettirmiş; patlamada, çoğunluğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirmiş, 90’ın üzerinde kişi de yaralanmıştı.
İçişleri bakanlığı, 25 Ağustos’ta Gaziantep için aldığı ‘sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinliğinin yapılmasını yasaklayan’ kararını Doğu ve Güneydoğu’da yer alan 22 şehre yaymıştı.
DHA’nın haberine göre düğünlerin, 48 saat önceden ilgili polis birimine bildirilmesinin de zorunlu kılındığı kararda, yasağa uymayanlar hakkında çevreye rahatsızlık verme, Karayolları Kanunu’na aykırı hareket etmekten ve Kabahatler Kanunu’na aykırı davranmaktan işlem yapılıp para cezası uygulanacağı, güvenlik güçlerinin düğünü sonlandıracağı yer aldı.
Yasak, cadde ve sokakların yanı sıra, çevresi duvarla kapatılmamış özel ve kamuya ait tüm açık alanları da kapsıyor.