Küresel tedarik ve lojistik sisteminde yürüyen süreçler iyileşmeden, küresel talep normalleşmeden, küresel ölçekte ‘istifçilik’, stoklama eğilimi ortadan kalkmadan, salt yüksek faiz artışlarına dayalı bir para politikası sıkılaştırma eylemi ile, küresel enflasyon sarmalından kurtulacağını düşünmek tuhaf bir durum. Oysa, küresel ekonomik sistemin ‘bilinçli kapitalizm’ anlayışına dayalı, insanı, çevreyi, iklimi, yeryüzünün geleceğini önceliklendiren yeni bir anlayışa yönelmeye, ‘insan odaklı’ bir değişime ihtiyacı var. Küresel pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı, iki siyah kuğunun sebep olduğu ana ve artçı etkiler, küresel ekonomi için tarihi bir değişimin kaçınılmazlığını masaya getirmiş durumda. ‘Enflasyonu küresel ölçekte ehlileştirmek’ aşırı sert para politikası tedbirleriyle mi, yoksa ‘bilinçli kapitalizm’in sağlayacağı tutumlu olma kültürü, tasarruf, kaynakların etkin kullanımı, insan odaklı ve ‘enerji ve gıda milliyetçiliği’ bencilliğinden uzak bir anlayışla mı mümkün; iktisat ekolleri arasında zor bir savaşa şahit olacağız.
SON HABERLER
Yasaklanan ‘Queer’ filminin yönetmeni: Kendi ayaklarına sıkıyorlar
‘Queer’ filminin yönetmeni, yasaklayanların ‘filmin kültleşmesine yardım ettiğini’ söyledi.
Kılıçdaroğlu: Çıldırdığını biliyorum
Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalar üzerinden yüklendi: “Çıldırdığını biliyorum.”
’18’inci yüzyıldan Pablo Picasso eseri’ diye 6 milyon avroya tablo satmaya çalışmışlar
Bayburt merkezli operasyonda 18’inci yüzyıldan Pablo Picasso eseri’ diye 6 milyon avroya (yaklaşık 217 milyon 630 bin lira) satılmaya çalışılan bir tabloya el konuldu.
RTÜK başkanı program durdurma cezasına bile üzülüyormuş
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ‘Açık Radyo’yu dışında radyo ve televizyon kapatmadıklarını’ söyledi: “Program durdurma cezası verince bile üzülüyoruz.”
20 bin öğretmen ataması için tercih süreci başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılacak 20 bin öğretmen ataması için tercih süreci başladı.