• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kendisi bulunamayınca eşi tutuklanan Korucu için AB'den açıklama: Türkiye insan haklarına saygı duymalı

10/09/2016 15:19

 

Avrupa Birliği, kendisi bulunamadığı için eşi tutuklanan gazeteci Bülent Korucu’nun durumuna ilişkin bir soruya, Türkiye’nin insan haklarına ve temel haklara saygı göstermesi gerektiği yanıtını verdi.

bulent korucu

AB Komisyonu’na ‘Korucu bulunamadığı için eşinin tutuklanması’, ‘bunun da polislerce açıkça ifade edilmesi’ soruldu. Olağanüstü Hal’in (OHAL) ilan edilmesinden sonraki gelişmelerden ‘endişe duyduğunu’ belirten AB Komisyonu, çok sayıda gazeteci hakkında yakalama kararı çıkartılmasıyla, birçok basın yayın organının kapatıldığına dikkat çekti.


Türkiye’nin her şart altında hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve temel haklara saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan AB, iddia edilen suçların adil bir yargılama ile ele alınmasının önemine işaret etti.

AB, cevabında ifade hürriyetinin AB’nin temel taşlarından biri olduğunu hatırlatarak, aday ülke Türkiye’nin basın hürriyeti dahil en üst düzey demokratik standartları hedef alması gerektiğini kaydetti.

Aday ülkelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde basın hürriyeti ile birlikte temel haklar ve adil yargılanma hakkını teminat altına alması gerektiğine işaret eden açıklamada, AB’nin Türkiye ile temaslarında bu konuları gündeme getirmeye devam edeceğinin altını çizildi.

Kapatılan Yarına Bakış gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, Korucu’yu bulamayan polisler eşi Hacer Korucu’yu gözaltına altına almış, mahkeme ise tutuklanmasına karar vermişti.

Bülent Korucu’nun oğlu Tarık Korucu, Twitter’dan duruma dikkat çekerek, “Gazeteci Bülent Korucu’nun oğluyum ve annem, babam bulunamadığı için beş gündür rehin. Sessiz kalmayın!” diye yardım istemişti.

Korucu hala tutuklu bulunuyor.

Babası bulunamadığı için annesi ‘rehin alınan’ gazetecinin oğlu: Sessiz kalmayın!

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Boğaziçi'nde Nurettin Yıldız protestosu: Altı kişi tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) ‘altı yaşında evlenilebileceği’ne dair fetvasıyla hatırlanan ilahiyatçı Nurettin Yıldız için düzenlediği etkinliği protesto eden altı kişi tutuklandı.

AKP kanun teklifi hazırlıyor: Trafik ihlallerine cezalar ağırlaştırılacak

AKP’nin Meclis’e sunmayı planladığı kanun teklifi taslağına göre trafik ihlallerine cezalar yüksek oranlarda artırılacak.

Zizek: PKK'nın kararı son derece cesur bir adım

Dünyaca ünlü Slovenyalı filozof Slavoj Zizek, PKK’nın silah bırakma ve fesih kararını değerlendirdi.

BM: 730 bin Suriyeli ülkesine döndü

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Beşar Esad rejiminin devrilmesiyle 730 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü duyurdu.

Çanakkale'de iki kardeş yerde buldukları tarihi eseri müzeye teslim etti

Ayvacık ilçesine bağlı Demirci köyünde yaşayan iki kardeş, evlerinin yakınlarında buldukları yüzük mührünü Troya Müzesi’ne teslim etti.

Kervana İzmir de katıldı: Sokakta düğün yapmak ikinci bir emre kadar yasak
PKK lideri Öcalan'ın Kurban Bayramı'nda ailesiyle görüşmesine izin verildi

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 752 gündür hapiste

YAZARLAR

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Pınar Erişen: İnsanları 'elitist ve seçkinci' diye aşağılamak geri kalmış toplumların ortak hatası

Esfender Korkmaz: Hükümetin sıcak para sevdası geçmezse, ekonomik istikrar hiçbir zaman gelmeyecek

Mustafa Yalçıner: Ortadoğu'ya gezisine rağmen Türkiye'ye gelmiyor ve dışişleri bakanını yolluyor

Fatih Yaşlı: Lozan'la derdi olan diğer aktör Türkiye İslamcılığıdır

Alaattin Aktaş: Merkez Bankası'nın on günde 15 milyar net kayba uğradığını söylemek yanlış olmaz

Yusuf Ziya Cömert: Öcalan DEM'in başına mı geçecek?

Zeynep Aktaş: Altın ve döviz bazlı fonlar portföy dengesi sağlıyor

Recep Genel: Avrupa'da en çok gayrimenkul alan milletler arasında Türkler ön sıralarda

Çiğdem Toker: Şu ana kadar 'terörsüz Türkiye' kavramının demokratik değerleri içerdiğine dair bir emare göremedik

Elif Çakır: Hakikaten de Bahçeli sözünün eri çıktı

Öztin Akgüç: Yabancı sermayenin yararından çok sakıncaları

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×