Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasının ardından ‘ilk icraat’ olarak Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin de aralarında bulunduğu üç yöneticinin işine son verildi.

Fotoğraf: Cihan Haber Ajansı
Bilici’nin yanı sıra gazetenin yazarlarından Today’s Zaman eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş ve ismi öğrenilemeyen bir yöneticinin daha işine son verildiği öğrenildi.
İstanbul 6’ıncı Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla dün Zaman gazetesine kayyum atanmasının ardından bugün gazeteye gelen Abdülhamit Bilici, bina çevresindeki polisler tarafından engellendi. Bilici polislerce içeri alınmayışı üzerine polislerden yazılı belge istedi. Bilici ve avukatı Hasan Günaydın’a bilgi veren polisler içeri alınmama gerekçesinin iş akdinin feshedilmesi olduğunu söyledi.
Cihan Haber Ajansı’na konuşan Bilici iş akdinin feshi kararının yazılı iletilmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemize yapılanlar bizi kahrediyor. 2016 Türkiye’si, AB üyesi olacağını düşündüğümüz Türkiye’de bir gazetenin yayın yönetmeni 25 sene çalıştığı gazeteye alınmıyor. Türkiye’nin en çok satan gazetesine alınmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum” diye konuştu.
Bilici, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Türkiye’deki bütün demokratlarla birlikte sağcı olsun, solcu olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Alevi olsun hepsiyle birlikte, milletimizle birlikte demokrasi, hak, hukuk mücadelesi vereceğiz. Vatandaşlarımız asla bizi yanlış anlamasınlar. Bizim itirazımız hukuka değil, hukuksuzluğa ve baskılaradır. Bu da her halde baskının en güzel örneği. Yani 25 yıllık Zaman gazetesinin çalışanı ve yayın yönetmeni kendi gazetesine alınmıyor” dedi.