Kanada'da bir okula silahlı saldırı düzenlendi: En az dört ölü, çok sayıda da yaralı var

 

Kanada’nın Saskatoon kentinde akşam saatlerinde bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

The Dene high school campus of the La Loche Community School is seen in an undated photo. Five people were killed and two critically injured in a school shooting in a remote part of Saskatchewan on January 22, 2016 and a suspect is in custody, Canadian Prime Minister Justin Trudeau said. REUTERS/Raymond Dauvin/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO RESALES. NO ARCHIVE. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS TPX IMAGES OF THE DAY
Fotoğraf: Reuters

Reuters’ın haberine göre Saskatoon’da, La Loche adlı bir okulu basan silahlı saldırgan, okulda bulunanların üzerine ateş açtı.

Okula giriş ve çıkışları kapatan polis, saldırganı yakaladı.

‘Acil durum’ ilan edilen Saskatoon kentinde iki okulun daha kapatıldığı duyuruldu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hayatını kaybedenlerin sayısını beş olarak açıklarken, Kraliyet Atlı Polisi Eyalet Şefi, dört kişinin öldürüldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu söyledi.

Belediye başkanının kızı da öldü

Vekaleten görevde bulunan La Loche’nin belediye başkanı Kevin Janvier okulda öğretmen olan 23 yaşındaki kızının da saldırıda hayatını kaybedenler arasında olduğunu söyledi.

Janvier ayrıca saldırganın okula gelerek ateş açmadan önce evde iki kardeşini öldürdüğünü açıkladı. Yetkililer saldırganın kimliğine ya da saldırının nedenine ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı.

Kanada şokta

ABD’ye göre daha katı silah taşıma ve bulundurma yasalarına sahip Kanada’da bu gibi silahlı saldırılar çok nadir yaşanıyor.

Ülkede okula yönelik en kanlı silahlı saldırı 1989 yılında yaşanmıştı. Montreal’de düzenlenen saldırıda 14 üniversite öğrencisi yaşamını yitirmişti.