Kahramanmaraş Valiliği: Beş öğrenci yoğun bakımda

Kahramanmaraş Valiliği okul saldırısında yaralanan beş öğrencinin yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: AA

15 Nisan’da öğle saatlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda silahlı saldırı düzenlendi. Fail hariç sekizi öğrenci, biri öğretmen dokuz kişi hayatını kaybetti.

8’inci sınıf öğrencisi saldırgan İsa Aras Mersinli, otopsi raporuna göre sağ bacağına aldığı kesici alet yarası sonucu öldü. Mersinli’nin ‘eski emniyetçi’ babası Uğur Mersinli tutuklandı.

Valiliğin yaralıların son durumuna ilişkin açıklaması şöyle:

“Yaralanan sekiz öğrencimizin tedavileri farklı hastanelerde devam etmekte olup bu öğrencilerimizden beşinin tedavisi yoğun bakımda sürdürülmektedir. Kamuoyunun, asılsız ve doğrulanmamış haberlere itibar etmemesi, yalnızca yetkili makamlarca yapılan resmi açıklamaları takip etmesi önemle rica olunur.”

14 Nisan’da da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2007 doğumlu bir kişi av tüfeğiyle saldırdı. Saldırıda 10 öğrenci, dört öğretmen, bir polis ve bir kantinci yaralandı. Saldırgan polisin müdahalesi sırasında intihar etti.

Adalet bakanı ‘Bazı çocuk suçlarından aileleri de sorumlu tutulabilir’ demiş

Okul saldırısı paylaşımları: Denizli’de iki gözaltı

Kahramanmaraş’ta saldırganı ‘etkisiz hale getiren’ veli anlattı: Yine aynı şeyi yaparım

Otopsi raporu: Okul saldırganı Mersinli kesici alet yarasından ölmüş

Kahramanmaraş’ta ortaokula saldırı: Saldırganın babası tutuklandı