Nisanda görev süresi sona erecek Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, bir dönem daha görevde kalmak değil, bir bölük kurup Rusya’nın düşmanlarıyla savaşmak istediğini söyledi.

Fotoğraf: Twitter
Cihan’ın haberine göre Rusya’da yayın yapan Russkaya Slujba radyosuna konuşan Kadirov, 5 Nisan’da görevinin sona ereceğini belirterek, “Bunu henüz konuşmadık ama devam etmek istemiyorum. Özellikle ekonomik ve sosyal açıdan baktığımda istemiyorum. Profesyonellerden oluşan bir ekibimiz var. Görevimi yerine getirdiğime inanıyorum ve yakaladığımız tempoyu yitirmekten korkuyorum” dedi.
Bir emeklilik hayali olduğunu da sözlerine ekleyen Kadirov, “Bir bölük oluşturmak, onlara liderlik etmek ve nerede olursa olsun Rusya’nın düşmanlarıyla savaşmak istiyorum” diye konuştu.
Çeçen lider Rus jetinin düşürülmesinin ardından Türkiye’ye meydan okumuş, “Güçlü ve eğitimli binlerce gönüllümüz var. Her an emir bekliyoruz. Rusya’nın gerçek vatanperverlerinin neler yaptığını göreceksiniz. Türkiye’nin uzun süre pişmanlık duyacağından eminim. Her fırsatta dostluk ve işbirliğinden bahsedenler böyle haince davranamaz” demişti.