Şakran Cezaevi’nde yatan kadınların, hamile çocuk mahkumların tek kişilik hücrelerde tutulduğu ve sistematik işkenceye uğradığını anlattığı mektuba dikkat çekmek isteyen kadınlar, İstanbul’daki Aile Bakanlığı binasını işgal etti.

SDP’li ve Türkiye Gerçeği’nden kadınlar, bakanlığın binasını işgal ederek, binaya ‘Şakran’da çocuklar tecavüze uğruyor, seyretme, isyan et’ yazılı bir pankart astı.
Kadınlara kısa sürede polisler tarafından müdahale edildi, SDP’li kadınlar Twitter adreslerinden 10 kişinin çevik kuvvet ekiplerince gözaltına alındığını, bunlardan ikisininse olayı görüntülemek isteyen muhabirler olduğunu açıkladı.

Şakran Cezaevi’nde kalan kadın mahkumların yazdığı mektup, dün ortaya çıkmıştı. Kadınlar mektupla cezaevinde üç çocuğun hamile olarak tek kişilik hücrede tutulduğunu ve revire dahi gönderilmediğini yazmıştı.
Kadın tutuklular, hamile çocukların zorla sayıma dahil edildiğini, gardiyanların çocuklara yönelik sürekli sözlü taciz ve hakarette bulundukları iddiasını dile getirmişti.