• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

İYİ Partili Bilge Yılmaz ekonomi koltuğuna talip ama..

24/03/2023 12:43

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, olası bir iktidar değişimi sonrasında ekonomi koltuğuna talip olduğunu söyledi. Yılmaz’ın ekonomiye dair görüşleri ile millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri arasında farklılıklar bulunuyor.

Fotoğraf: İYİ Parti

Uluslararası haber ajansı Bloomberg, millet ittifakının seçimleri kazanması halinde ekonomi koltuğunun Ali Babacan yerine İYİ Partili Yılmaz’a verilebileceğini yazmıştı. Analizde Yılmaz’ın Erdoğan sonrası ekonomide ‘devrim’ vadettiği yazıldı. Yılmaz da bu haberi kendi sosyal medya hesabından paylaştı.


Bugün T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Yılmaz, ekonomi koltuğuna ekibiyle birlikte aday olduğunu söyledi.

Ancak Yılmaz’ın görüşleri, CHP’nin son zamanlarda öne sürdüğü kamucu söylemlerle örtüşmüyor.

Örneğin millet ittifakının adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne çıkardığı meselelerden birisi kamu-özel işbirliği projeleri ve bunlara verilen garantiler.

Bu projelere 2012-2021 yılları arasında KÖİ (kamu-özel işbirliği) projelerine toplam 16 milyar 529 milyon dolar borç üstlenim garantisi verildiği ortaya çıkmıştı. Vatandaş, bu projelerle yapılan köprü ve otoyollardan ‘geçmeden’ para veriyor. CHP, bu projelerin sonlandırılması ve kamulaştırılmasını savunuyor.

İYİ Partili Yılmaz, konuyla ilgili bir soruya şu yanıtı vermişti: “Bu yükümlülükler ekonomik açıdan mantıklı ve makul gözükmüyor. Ama devletin ciddiyeti, devletin devamlılığı esastır. Siz bir anlaşma imzalamışsınız, ‘Bu anlaşma iyi durmuyor, biz bunu tanımıyoruz’ diyemezsiniz.”

İYİ Parti’nin ekonomi belgesinde bu projelerle ilgili süreçlerin 12 ay içerisinde Sayıştay denetimine tabi tutulacağı ve hukuksuzluk tespit edilmesi halinde mahkemelere başvurulacağı açıklanmıştı.

418 milyar dolar anlaşmazlığı

Diğer yandan Kılıçdaroğlu, ‘AKP döneminde sermayeye aktarıldığını’ söylediği 418 milyar dolarla ilgili ısrarcı. CHP lideri seçimleri kazanırsa bu parayı alacağını net bir şekilde belirtiyor. Ancak İYİ Parti’nin bu konuda farklı düşündüğü belirtiliyor. Hatta bu görüş farklılığıyla İYİ Parti’nin cumhurbaşkanlığı için başka adayları öne sürmesi arasında bağlantı kurulmuştu.

Diken’in 19 Ekim 2022 tarihli haberinde bir CHP’li kurmayın şu sözlerine yer verilmişti: “… çıkışlar bürokrasiyi, beşli çeteye yönelik çıkışlar da sermayeyi korkutuyormuş. Söylemlerimizi fazla soldan buluyorlarmış. Bize söylemlerimizi yumuşatma tavsiyesinde bulunuyorlar. Hatta ‘yumuşak geçiş’ diye bir şey uydurmuşlar, buna uygun bir de aday telkininde bulunuyorlar.”

Deneyimli ekonomi yazarı Serpil Yılmaz da AKP döneminde palazlanmış holdinglerin temsilcileriyle İYİ Parti yetkililerinin görüştüğünü öne sürmüştü. Yılmaz, görüşmenin İYİ Partili Koray Aydın’la iş insanı Mehmet Cengiz arasında olduğunu söylemişti.

Akşener’i masadan kaldıran ‘yumuşak geçiş’ baskısı mı?

İYİ Parti genel sekreteri: Bu sözleşmeyi yok sayamayız

Kategori:Aktüel, Ekonomi, Vitrin-mobil

SON HABERLER

İspanya'da yolsuzluk krizi: Başbakan özür diledi

İspanya’da Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) üst düzey isimlerinden Santos Cerdan, hakkındaki yolsuzluk iddialarının ardından tüm görevlerinden istifa etti.

Sağlık bakanı: HPV aşı programı 2025 sonu başlayacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşı programına 2025 sonu itibariyle başlayacaklarını söyledi.

'Ortadoğu'nun en tehlikeli adamı' Davutoğlu, Sisi'ye mektup yazdı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye geçmek için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye mektup yazdı. 

ABD'den Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya seyahat uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, ‘artan bölgesel gerilim’ nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki vatandaşları için yeni bir güvenlik uyarısı yayınladı.

ABD'de bakana soru sormak isteyen senatör ters kelepçeyle gözaltına alındı

ABD İç Güvenlik bakanının basın toplantısında soru sormak isteyen Kaliforniya’nın Demokrat Senatörü Alex Padilla zorla dışarı çıkarıldı ve ters kelepçeyle gözaltına alındı.

ABD'de bir eyalet, çocukların sosyal medya kullanımını sınırlandırdı
Fahrettin Altun 'astroturfing' mi yapıyor?

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 781 gündür hapiste

YAZARLAR

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

Yanlış 'tarafında' bu ısrar acep nedendir?

Mustafa Dağıstanlı

Mutluluk pazarlama

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Eşitlik korkusu ve 12 Eylül darbesinin büyük zaferi

Murat Sevinç

Bağıran lüks, suskun zarafet

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Halayda kiminlesin?

Ayhan Tinin

İlhan Şeşen'i üne kavuşturan aşkı: Bir adam, iki kadın ve 'ellerimde çiçekler'

Meşerret Şerbetçi

GÜNÜN 11’İ

Kansu Yıldırım: 15-17 yaş grubundaki yaklaşık her dört çocuktan biri çalışma hayatında

Nevşin Mengü: Cezaevlerinde kapasiteler çoktan aşılmış durumda

İbrahim Kahveci: Bi şahlanamadık gitti

Damla Doğan Tuncel: Halk ne yaparlarsa yapsınlar iradesine sahip çıkıyor

Rükzan Sağır: DNA testleriyle yaratılan kimlik krizi

Emin Çölaşan: Hak, hukuk ve adalet kavramları yok edilmiştir

Hediye Levent: Libya bir kez daha kaynamaya başladı ancak bu defa çatışan taraflar da farklı

Fehmi Koru: Haldun Dormen'in 'Söylersem hapse tıkarlar' cevabını okuyunca irkildim

Mustafa Balbay: Dünyada gıda fiyatları düşüyor, biz gıda enflasyonunda dünya şampiyonuyuz

Esfender Korkmaz: Türkiye, siyasi, sosyal ve ekonomik alanda topyekun kriz yaşıyor

Gökçer Tahincioğlu: İnsan öldürürseniz 'kader kurbanı' oluyor ve kolayca cezaevinden çıkabiliyorsunuz

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×