'İndirimsiz adalet': Mutlu Kaya'yı vuran erkek arkadaşına 15 yıl hapis cezası

 

Bir ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya’yı Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde silahla başından vurarak ağır yaralayan Veysi Ercan, indirim uygulanmada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Ercan, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıyordu.

Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ecan hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan dava açıldığını belirten savcı, eylemin ‘kasten öldürme’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ercan ise Kaya’nın kendisine hakaret ettiğini savunarak, “Ben Mutlu’nun bana karşı hareketlerine tepki olarak rastgele ateş etmiştim. Evin ışıkları da kapalıydı. Kesinlikle kendisine camın arkasında görmedim. Kendisini öldürme kastım yoktur” dedi.

Mahkeme ise Ercan’ı, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ercan’a ayrıca bir yıl hapis ve 600 lira adli para cezası da verilirken, cezalarda herhangi bir indirim uygulanmadığı açıklandı.

Mutlu Kaya’nın ilk ifadesi: Başıma ateş etti, yarışma yüzünden beni mahvetti

Mutlu Kaya davasında müebbeti istenen sanık: Kapıya sıkmıştım, ona isabet etmiş

Mutlu Kaya’yı vuran eski erkek arkadaşına müebbet hapis talebi kabul edildi