Şırnak’a bağlı Cizre’de yaralıları almak için giden gruba ateş açılmasıyla yaralanan ödüllü İMC TV kameramanı Refik Tekin, valilik ve savcılığın hazırladığı gözaltı belgelerinde ‘bölücü terör örgütü mensubu‘ ilan edildi.

Fotoğraf: DİHA
İMC’nin haberine göre geçen çarşamba Cizre’de haber takibi sırasında vurulan Tekin için Cizre Emniyet Müdürlüğüne gönderilen yazıda, Tekin’in hastanede bulunduğu sürede gözaltında tutulması ve taburcu olunca da gözaltına alınarak ifadeye götürülmesi talep edildi.
Tekin için, hem Cizre savcılığının hem de valiliğin hazırladığı belgelerde ‘BTÖ (bölücü terör örgütü) üyesi‘ ifadesi kullanıldı.
Beş gündür hastanede tedavi gören Tekin’in hastanede polis gözetiminde tutulduğu, gözaltı kararına karşı yapılan hukuki itirazlara ise henüz bir yanıt verilmediği belirtildi.
AA da ‘terörist’ ilan etmişti
Geçen geçen mart ayında IŞİD üyelerinin tren rayı hattındaki bir köprünün altından Suruç’tan Suriye’ye geçişini görüntüleyerek Metin Göktepe Ödülü’nü alan Tekin için Anadolu Ajansı ‘terörist‘ imasında bulunmuş, Hürriyet gibi ana akım gazeteler de bu haberi olduğu gibi kullanmıştı.
Ancak Tekin’in olay anında kaydettiği görüntülerle güvenlik güçlerinin sivillere ateş açtığı ve Tekin’in de bu sırada yaralandığı gözler önüne serilmişti.