İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi’nin tarihi özelliğinin korunarak üretime devam etmesinin sağlanacağını açıkladı. İmamoğlu, tarihin korunup sistemin yürümesinin, ‘İstanbul için asil bir davranış’ olacağını söyledi.
Tersanede incelemelerde bulunan İmamoğlu, birimleri dolaşarak Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Serhan Dedetaş’tan tesisle ilgili teknik bilgiler aldı.
İmamoğlu, AKP döneminde ‘Haliç Port’ projesiyle gündeme gelen ve yargının, bu bölgeye ilişkin projeleri iptal ettiği Haliç Tersanesi’nin durumu ve geleceği hakkında şunları söyledi: “Burası 1400’lerden bugüne gelen bir imalathane. Aynı zamanda İstanbul’un bütün nostaljik duygularını hissettiren bir ortam var burada. Tarih ve imalat, diye fikri var yönetici arkadaşların. Bu fikri değerlendireceğiz. Burası hem kamuya açık hem üretim yapan bir şekle gelir mi, diye önerileri var arkadaşlarımızın. Bence kulağa iyi geliyor. Değerlendireceğiz. Hem tarihin korunması hem buradaki sistemin yürümesi, bence İstanbul için çok asil bir davranış olur.”
Tersanedeki incelemelerin ardından İmamoğlu ve ekibi, kısa bir Haliç ve Boğaz turu yaptı. İmamoğlu, tur sırasında sahil boyu yapılacak düzenlemeler hakkında, kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulundu. İmamoğlu, Boğaz turunu, Harem İskelesi’nde bitirdi.