• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Hoca şikayetiyle gözaltına alınan yedi Mimar Sinan öğrencisi serbest

07/04/2016 18:14

 

Evleri basılarak gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi 25 kişiden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen yedi kişi ‘adli kontrol’ kararıyla serbest bırakıldı.

mimar sinan uni

İki gün önce gözaltına alınan 25 kişiden 17’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Sekiz kişi için ek gözaltı süresi alınırken, bugün savcılığa çıkarılan sekiz kişiden yedisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.


Mahkemeye sevk edilen yedi kişi ‘adli kontrol’ kararıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Öğrenciler ‘MSGÜ’de üniversitesi yönetiminde görev alan hocalar ile öğrencilerin ortaklaşa hareket etmek suretiyle yapılanma içine girdikleri’ gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Okulda Osmanlıca derslerine giren Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ın Kasım 2014’te bir kadın öğrenciye, “Bir kadın böyle kahkaha atamaz” demesi üzerine okulda eylemler başlamıştı. Keskinkılıç’ın görevden alınması için imza toplayan öğrenciler okul kantininde forum düzenlemişti.

Bunun üzerine Keskinkılıç, 28 Kasım 2014’te suç duyurusunda bulunmuş, okulda devlete ve kendisine yönelik tehdit, hakaret amaçlı broşür ve afiş asıldığını iddia etmişti.

Ev baskınıyla iki gün önce gözaltına alınan 25 kişiden 17’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Sekiz kişi için ek gözaltı süresi alınırken, bugün savcılığa çıkarılan sekiz kişiden yedisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İki gizli tanığın ifadelerine yer verildi

2014 tarihli şikayet doğrultusunda dün yapılan gözaltıların soru tutanağında, Keskinkılıç’ın ifadesinin yanı sıra Füsun Okur ve Hayal Açıkgöz kod adlı iki gizli tanığın ifadelerine de yer verildi.

Fotoğraf üzerinden öğrencileri teşhis eden Okur, bir öğrenci için“Bu şahıs üniversitede PKK/KCK sorumlusudur. Şahıs sosyal medya üzerinden eylem çağrısında bulunmuştur. Her türlü yasadışı eyleme aktif olarak katılır” ifadelerini kullandı. Açıkgöz ise, öğrencilerin boykot ve eylemlere katılıp broşür dağıttıklarını öne sürdü.

Hoca şikayetiyle gözaltıya ‘gizli tanık’lı destek: Fotoğraf üzerinden örgüt tespiti

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

DEM Parti, bakan Tunç'un üslubunu 'zehirleyici' buldu

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a “Üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak, ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor” diye tepki gösterdi.

12 yıllık eğitimle ilgili rahatsızlığı olan iktidar değil, iş dünyasıymış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık eğitimle ilgili “Bizim açımızdan sorun yok ancak sahada bu konuda rahatsızlıklarını dile getiren iş dünyası gibi bazı kesimler var” dedi.

CHP listesinden seçilmişti: Hasan Ekici Gelecek'ten istifa edip AKP'ye katıldı

CHP listesinden Gelecek Partisi Konya milletvekilliğine seçilen Hasan Ekici partisinden istifa edip AKP’ye katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Nurettin Yıldız'ı protesto eden 15 kişiye tutuklama talebi

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) ‘altı yaşında evlenilebileceği’ne dair fetvasıyla hatırlanan ilahiyatçı Nurettin Yıldız için düzenlediği etkinliği protesto eden 15 kişiye tutuklama talep edildi.

Erdoğan'dan belediyeler için yeni düzenleme sinyali

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan belediyelerle ilgili yeni düzenleme sinyali verdi ve ekledi: “Güncel meselelerle hiçbir alakası yoktur.”

10 Ekim'deki 'Ankara katliamı'nın şüphelisi Hüseyin Tunç tutuklandı
Saha araştırması: Dört öğretmenden biri istismarı bildirmek gerektiğini bile bilmiyor

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 752 gündür hapiste

YAZARLAR

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Pınar Erişen: İnsanları 'elitist ve seçkinci' diye aşağılamak geri kalmış toplumların ortak hatası

Esfender Korkmaz: Hükümetin sıcak para sevdası geçmezse, ekonomik istikrar hiçbir zaman gelmeyecek

Mustafa Yalçıner: Ortadoğu'ya gezisine rağmen Türkiye'ye gelmiyor ve dışişleri bakanını yolluyor

Fatih Yaşlı: Lozan'la derdi olan diğer aktör Türkiye İslamcılığıdır

Alaattin Aktaş: Merkez Bankası'nın on günde 15 milyar net kayba uğradığını söylemek yanlış olmaz

Yusuf Ziya Cömert: Öcalan DEM'in başına mı geçecek?

Zeynep Aktaş: Altın ve döviz bazlı fonlar portföy dengesi sağlıyor

Recep Genel: Avrupa'da en çok gayrimenkul alan milletler arasında Türkler ön sıralarda

Çiğdem Toker: Şu ana kadar 'terörsüz Türkiye' kavramının demokratik değerleri içerdiğine dair bir emare göremedik

Elif Çakır: Hakikaten de Bahçeli sözünün eri çıktı

Öztin Akgüç: Yabancı sermayenin yararından çok sakıncaları

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×