HDP, Ankara’daki genel merkez binasının 8 Eylül’de ateşe verilmesinin ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok ile aralarında Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın da aralarında bulunduğu mülki amirler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara’da düzenlenen ‘teröre lanet’ yürüyüşü kısa süre içinde HDP protestosuna dönüşmüş, partinin genel merkezine giden bir grup, binayı ateşe vermişti. HDP Hukuk Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, genel merkezin ateşe verilmesiyle ilgili kimliği tespit edilen saldırganlar ile birlikte İçişleri Bakanı Altınok ve mülki amirler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Açıklamada, söz konusu kişiler hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘yangın çıkarma’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘nefret ve ayrımcılık’ ve ‘halk arasında korku ve panik yaratmak suretiyle tehdit’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle soruşturma açılması istendiği bildirildi.
HDP genel merkezi de saldırıya uğradı: ‘Polis üzerine düşeni yapmıyor’
Ateşe verilen HDP genel merkezinin resmidir!
HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırıda bir kişi tutuklandı