ABD, Suriye’de YPG’ye verilecek silahların kaydının Türkiye’yle paylaşılacağını açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine günler kala YPG’ye ağır silah gönderilmesini öngören kararnameyi imzalamıştı. Silahlar bu hafta teslim edilmeye başlamıştı.
Türkiye karara tepki göstermesine karşın herhangi bir adım atmamış, ABD ise Türkiye’nin hassasiyetlerini anladığını bildirmekle yetinmişti.
BBC Türkçe’de yer alan habere göre konuyla ilgili açıklama yapan IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon, “Ne tür (silahlar) verdiğimiz konusunda Türkiye’ye şeffaf davranıyoruz… SDG’ye verdiğimiz silahların tamamının kaydını tutuyoruz” dedi.
Silahların seri numaralarının kaydının tutulacağını dile getiren Dillon, “Bu bilgileri veri tabanımızda tutacağız ve sağladığımız silahlardan endişe duyan (Suriye’nin) kuzeyindeki müttefiklerimizle bu bilgileri paylaşacağız” diye konuştu.