AYM Başkanı Kılıç: Bana gelen fişleme listesini kaldırıp attım!

 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, adli yıl açılış resepsiyonunda devlet ve yargıdaki fişlemelere dikkat çekti.

hasim

‘Fişlemeler yapılıyor’

Son dönemde sıkça konuşulan ‘fişleme’ konusunda değinen Kılıç şöyle konuştu: 

“Hiçbir akıl sahibinin devletin dışında bir yapılanmayı kabul etmesi düşünülemez. Ancak bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor.

Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum. imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, ‘şu şucu, bu bucu’ diye. Fişlemeler yapılıyor.

Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım, bütün kuruma ilişkin bir listeydi. Ne imza var ne bir şey var, hiçbir şey yok. Kendine göre bir fişleme yapmış.”

‘Yargı ele geçirilecek kale gibi görülmemeli’

Kılıç, yargı bağımsızlığının önemine de işaret etti.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın eleştirilerine katıldığını ifade eden Kılıç, “Yargı ele geçirilecek bir kale olarak görülmemeli” dedi. “Hakimler arasında ciddi bir kamplaşma var” diyen AYM Başkanı “Bu beni çok üzüyor” ifadesini de kullandı.

Kılıç, CHP’nin Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazandıktan sonra başbakanlığı bırakması gerektiği yönündeki başvurusuna ilişkin, “Zaman kısıtlı olduğu için değerlendiremedik ama önümüzdeki günlerin ilk gündem maddesi bu olacak” diye konuştu.