Gülistan Doku soruşturmasında yeni gözaltı ve tutuklamaların ardından Doku’nun 2024’te ölü bulunan yakın arkadaşı Rojwelat Kızmaz’ın ailesi de Batman Başsavcılığı’na başvuracağını açıkladı.

Gülistan Doku 5 Ocak 2020’den beri kayıp. Doku’yu arama çalışmaları Ekim 2022’de sonlandırılmıştı.
13 Nisan’dan itibaren Tunceli başsavcılığının soruşturmasında yeni bir gözaltı dalgası başladı. Dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel ve oğlu Mustafa Türkay Sonel dahil şimdiye kadar 12 kişi tutuklandı.
Rojwelat Kızmaz 2024’te ölü bulunmuştu
BBC’nin aktardığına göre bu gelişmelerin ardından Kızmaz’ın ailesi yazılı bir açıklama yayınladı.
Açıklamada “Yakın arkadaş Gülistan Doku dosyasında gelinen son aşama sonrasında, Rojwelat açısından daha önce mevcut olan soru işaretlerine, yaşanan bu son gelişmeyle birlikte yeni şüpheler eklenmiştir” dendi.
Avukatlarının yarın (27 Nisan) Batman başsavcılığına dilekçe sunacağı, 14:30’da adliye önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.
Rojwelat Kızmaz Şubat 2024’te Hasankeyf’te ölü bulunmuş; olay intihar olarak kayıtlara geçmişti.