Guardian: Komutanlar askerlere 'Trump kıyameti getirmek için görevli' diyormuş

ABD’de bir sivil toplum kuruluşuna bazı komutanlar şikayet edildi. Askerlere “Başkan Donald Trump kıyameti getirmek için İsa tarafından görevli” dendiği öne sürüldü.

Fotoğraf: AA

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a başlattığı geniş çaplı hava harekatının ardından İran’ın misillemeleri ve ABD-İsrail’in saldırıları karşılıklı sürüyor. Saldırılarda İran’ı 37 yıldır yöneten Ayetullah Ali Hamaney öldürüldü. 

İran Sağlık Bakanlığı bugün (4 Mart) ABD-İsrail saldırılarında 867 kişinin öldüğünü duyurdu.

Guardian’ın haberine göre Amerikan askerlerinin din özgürlüğünü sağlamayı hedefleyen sivil toplum kuruluşu Askeri Din Özgürlüğü Vakfı’na (MRFF) gönderilen bir e-postada bazı komutanların İsrail’le İran’a karşı yürütülen saldırılarla ilgili ‘kıyamet günü’ yorumu yaptığı öne sürüldü.

Bir astsubayın gönderdiği şikayette savaşa hazırlık brifinginde komutanların söyledikleriyle ilgili şunları yazdı:

“Komutan, (ABD Başkanı Donald Trump’ın) İran’da Armageddon’u başlatmak ve İsa’nın dünyaya dönüşünü işaretlemek için İsa tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Bütün bunları söylerken yüzünde büyük bir sırıtış vardı, bu da mesajını daha da çılgınca gösterdi.

Komutanımız muhtemelen ‘önce Hristiyan’ destekçisi olarak tanımlanabilir. Uzun zamandır böyle davranıyor ve emri altındaki herkesin tıpkı kendisi gibi Hristiyan olmasını istediğini açıkça belirtiyor. Bu, operasyon hazırlık brifinginde bulunan birçok kişiyi şoke etti.”

Komutanın askerlere savaşın ‘Tanrı’nın ilahi planının bir parçası’ olduğunu söylediği ve özellikle ‘Armageddon’a ve İsa peygamberin dönüşüne atıfta bulunan vahiy kitabından çok sayıda alıntı yaptığı’ da öne sürülüyor.

Söz konusu şikayetin MRFF’nin İran’a karşı 28 Şubat’ta başlatılan savaştan bu yana ABD’ye ait 50’den fazla askeri birlikten aldığı 200’den fazla mesajdan sadece biri olduğu belirtildi.

Ne olmuştu?

İsrail, 28 Şubat’ta İran’a ‘önleyici saldırı’ diye nitelediği ve ‘Aslan Kükremesi’ adını verdiği bir harekat başlattı.

ABD Başkanı Donald Trump saldırıya ABD’nin de katıldığını açıkladı. ABD harekatının adı ‘Epik Öfke’.

ABD başkanı, “Hedefimiz İran rejiminin tehditlerini ortadan kaldırıp Amerikan halkını korumak” dedi.

İran, İsrail ve bölgedeki ABD üslerine misilleme saldırıları başlattı. Bu kapsamda Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Ürdün hedef alındı.

İran ayrıca küresel petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticari için kritik önemdeki Hürmüz Boğazı’nı kapattı. Bu da petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artışı beraberinde getirdi.

Saldırılarda İran’ın lideri Ayetullah Ali Hamaney ve genelkurmay başkanı Abdurrahim Musavi başta olmak üzere çok sayıda üst düzey İranlı yönetici öldürüldü.

Hamaney’in ölümünün ardından geçici liderlik konseyi oluşturuldu. Ülkenin başına gelecek ismi ‘Uzmanlar Meclisi’ belirleyecek.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ysa (CENTCOM) altı askerinin öldüğünü açıkladı. Karşılıklı saldırılar sürüyor.

Trump’a göre petrol, savaş biter bitmez öncesinden bile ucuz olacak

CNN: Trump yönetimi İran’da ayaklanma için Kürt grupları silahlandırmaya çalışıyor

Trump, İran’ın Arap ülkelerini vurmasına şaşırmış

İran’ın yeni liderini seçmekle görevli Uzmanlar Meclisi’nin binası vuruldu