HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki evinden gözaltına alınan partisinin eş genel başkan yardımıcısı Alp Altınörs’ün emniyette işkence gördüğünü öne sürdü.

Fotoğraf: Reuters
Altınörs, 10 Ekim’de yaşanan ‘Ankara katliamı’nda yaşamını yitiren Zakir Karabulut’un cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alınmıştı.
Ankara’daki evine baskın düzenlenen Altınörs, iki saati bulan ev aramasının ardından gözaltına alınarak emniyete götürülmüş, daha sonra ise Tokat’a götürüleceği açıklanmıştı.

Alp Altınörs (Fotoğraf: DHA)
Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, “Eş Genel Bşk. Yrd. Sn. Alp Altınörs 3 gün önce hukuk dışı bir şekilde göz altına alındı ve Ankara emniyetinde işkence gördü maalesef” diye yazdı.
2/1) Eş Genel Bşk.Yrd. Sn. Alp Altınörs 3 gün önce hukuk dışı bir şekilde göz altına alındı ve Ankara emniyetinde işkence gördü maalesef.
— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) September 10, 2016
Demirtaş, Altınörs’ün avukatlarla görüşmesinin de engellediğini belirtti.
2/2) Kendisinin avukatlarla görüşmesi halen engelleniyor. Hukuk ve insan hakları ihlalleri her yerde açık, yaygın bir uygulamaya dönüştü
— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) September 10, 2016
Uyduruk gerekçelerle göz altına alınan Eş Gn.Bşk.Yrd. Sn. Alp Altınörs derhal serbest bırakılmalıdır. pic.twitter.com/Ye2H240tMe
— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) September 10, 2016