Çiftlik Bank yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak, İstanbul’da gözaltına alındı. Çolak, güvenlik görevlisi olduğunu ve bilgisi dışında şirket müdürü yapıldığını söyledi.
Sanal bir oyun üzerinden organize edilen ve yüksek gelir vaat eden Çiftlik Bank organizasyonunun piyasadan yarım milyar lira topladığı ortaya çıkmıştı. SPK sistemin ‘bank’ ibaresini kullanması nedeniyle reklam faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Çiftlik Bank organizasyonu için ‘nitelikli dolandırıcılık’ tespitini yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı suç duyurusunda bulunmuştu.
Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’a şu an ulaşılamıyor. Çok sayıda insan ise paralarını şirketten alamadıklarını belirterek şikayetçi oldu.
Geçen günlerde, Sakarya’nın Taraklı ilçesindeki Çiftlik Bank tesisinde arama yapılarak, evraklara el konulmuştu.
İHA’nın haberine göre, Geyve başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çiftlik Bank’ın yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ikametine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Çolak, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
İfadesinde, güvenlik görevlisi olduğunu, bilgisi dışında şirket müdürü yapıldığını söyleyen Çolak, son dönemdeki sıkıntıların ardından ‘durumdan şüphelenerek’ müdürlükten istifa ettiğini söyledi.
Çolak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.