Gezi eylemleri sırasında yaralananların ve hayatını kaybedenlerin dayanışma amacıyla kurduğu Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu, dernekleşiyor.

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin yer aldığı figür…
Derneğin kuruluş amacını “Hem mahkemelerdeki hem de sokaklardaki mücadelemizi ortaklaştırdık. Şimdi ise bir adım daha ileri giderek platformumuzu dernekleştirmenin vakti geldi” sözleriyle ifade eden platform 12 Mart Cumartesi İstanbul Kartal’daki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde günü saat 17.30’da bir etkinlik düzenleyecek.
Platformun çağrı metninin tamamı şöyle:
“Devlet tarafından ‘Topçu Kışlası Projesi’ adı altında, Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleştirilmesi planlanan talan ve yıkım projesi, 2013 yılının bahar aylarında toplumun büyük kesiminde bir uyanış yaratmış oldu. Bu uyanışın ortaya çıkardığı direniş halkların, emekçilerin, gençlerin, kadınların, farklı inanç gruplarının, LGBTİ örgütlerinin, doğa aktivistlerinin ve daha bir çok kesimin mücadelesiyle tüm coğrafyaya yayıldı.
Gezi Direnişi sürecinde devletin kolluk güçleri tarafından topluma uygulanan şiddetin sonucunda bazı dostlarımız yaşamını yitirirken, bazılarımız da direniş alanlarında edindiğimiz kalıcı hasarları hala bedenimizde taşıyoruz. İşte tam da bu nedenle Gezi Direnişi’nin hemen ardından Gezi Şehit ve Gazileri Platformu’nu kurarak hem mahkemelerdeki hem de sokaklardaki mücadelemizi ortaklaştırdık. Şimdi ise bir adım daha ileri giderek platformumuzu dernekleştirmenin vakti geldi.
Gezi Şehit ve Gazileri Platformu olarak direnişin üçüncü yılında Gezi’yi unutturmamak, şehitlerimizi anmak, toplumsal barışı örmek ve ‘Çocuklar Ölmesin’ demek için ‘Gezi Dayanışması’ şiarıyla bir etkinlik düzenleyerek derneğimizin kuruluş kararını deklare edeceğiz. Gezi şehidi ailelerinin, Gezi gazilerinin, mücadele eden tüm ailelerin ve annelerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğe herkesi bekliyoruz.”