Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yürümek isteyen gazilere polis müdahale etti, bir kişi fenalaştı.

Şehit yakınları ve er gazilerin 38 gündür sürdürdüğü Güvenpark’taki oturma eylemine polis müdahale etti. Parktan çıkarılan gaziler, gazi uyumevine götürüldü.
Duruma tepki gösteren gaziler ANKA’nın haberine göre İçişleri Bakanlığı önünde açıklama yapmak istedi. Burada da polis müdahale edince gaziler yere yatarak eylem yaptı.
Gaziler Bilkent’te polis çemberi içinde konuşuyorlar. Sayın İçişleri Bakanı gazilerimize bir kahve ikram edin. Yoksa gazileri polis sürükleyerek kaldırmak zorunda kalacak. @zaferpartisi @TC_icisleri pic.twitter.com/zirqzSwk8l
— Ümit Özdağ (@umitozdag) August 19, 2026
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu şunları söyledi:
* Ankara Güvenpark’ta emsal özlük haklarımız için toplandık, bir eylem yapıyoruz. Orada yaptığımız eylem sadece haklarımızı almak içindi. Bizim hakkımız olanı almak içindi.
* Alandan kaldırılırken sanki tavşan avlıyorlarmış gibi gözümüze projektörler tuttular. Çok kötü bir muameleye maruz kaldık. Buradan Türk polisini kınıyorum demek istemiyorum, onlar da bizim vatandaşımız ama böyle bir muamele yapılamaz.
‘Hepsinin yüzü maskeliydi’
* Benim orada gördüğüm hepsinin yüzü maskeliydi, sadece bir tanesininki açıktı. Sanırım o da emniyet amiriydi. O, Türk bayrağına düşmanca bir tavırla, ağaca asılı Türk bayrağını böyle asılmak suretiyle nasıl kopardığını ben kendi gözlerimle gördüm. Biz çekemedik kameraya, polis kameraları eğer bunu yayınlarsa siz de göreceksiniz.
Konuşmanın ardından bakanlığa yürümek isteyen gaziler polis barikatına yüklendi. Çıkan arbedede bir gazi fenalaştı.