Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye raporunda “Faiz indirimlerinin sonuna yaklaşıldığını düşünüyoruz” denirken, ülke ekonomisinin yaşadığı ‘dış kırılganlıklar’a dikkat çekildi.

Fitch’in raporunda Türk ekonomisi hakkında şu tespitler yapıldı:
- Dış kırılganlıklar Türkiye’nin kredi notunda temel zayıf alan olmayı sürdürüyor.
- Salgın süresince piyasada oluşan oynaklığa rağmen Türkiye’de özel sektör borç çevirme gücünü korudu.
- Cari işlemler dengesinin yılın ikinci yarısında istikrar kazanmasını bekliyoruz ancak aşağı yönlü önemli riskler var.
- Türkiye’nin rezervlerinde azalma olduğunu gösteren bir trend var; bu, şubat ayından bu yana dış kırılganlıkları artırıyor.
- Cari işlemler dengesinde oluşan baskıları yönetmek için uygulanan politikaların devam edeceğini tahmin ediyoruz.
- Türkiye üzerindeki dış baskıların daha belirgin hale gelmesi halinde buna politika olarak nasıl karşılık verileceği belirsizleşebilir.
- Türkiye’de faiz indirimlerinin sonuna yaklaşıldığını düşünüyoruz.
Fitch’in Türkiye’ye verdiği ‘BB’ kredi notu ‘yatırım yapılır’ seviyesinin altında bulunuyor. Kurum daha önce Türk ekonomisinde ikinci çeyrekte sert daralma beklediğini açıklamıştı.