FIFA, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’da uluslararası futbol maçlarının oynanmayacağını, karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşının kullanılmayacağını açıkladı.
FIFA’nın internet sitesindeki açıklamada ‘şiddetin asla çözüm olmadığı’ belirtilerek, “Barışın acilen tesis edilmesi ve yapıcı diyaloğun başlaması için çağrıda bulunuyoruz” ifadesi kullanıldı.
Sonraki duyuruya kadar geçerli olacak yaptırımlara göre Rusya topraklarında hiçbir uluslararası müsabaka oynanmayacak. Rusya’nın ev sahibi olduğu maçlar da seyircisiz olarak tarafsız sahada oynanacak.
Rusya Futbol Federasyonuna bağlı milli takımlar, ‘Rusya’ ismiyle değil, ‘Rusya Futbol Birliği (RFU)’ adı altında mücadele edecek. Söz konusu takımların katıldığı karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşı kullanılmayacak.
FIFA ayrıca Ukrayna’daki durumun düzelmemesi durumunda, müsabakalardan ihraç edilme de dahil olmak üzere ek bir yaptırım belirlemek için IOC, UEFA ve diğer spor organizasyonlarıyla diyaloğunu sürdürecek.