‘FETÖ’ çatı davasının ikinci gününde ifade veren sanıklardan Dilaver Azim’in avukatı, savunmasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, “Yüce Türk milletinin başkanını selamlıyorum” diye anarak başladı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlanan yargılamanın ikinci gününde, ‘örgütün gayrimeşru işlerinden sorumlu kişi’ olarak anılan, Özbek asıllı Dilaver Azim dinlendi.
Hakkındaki suçlamaları reddeden Azim, herkesin ‘Hizmet Hareketi’ derken kendisinin ‘en tehlikeli terör örgütü’ dediğini öne sürdü.
Azim, “Ben 2008 yılında üç ay cezaevinde kaldım. Eğer ilgim olsaydı cezaevine girmezdim. İstihbaratçılarla ve Gülenciler ile tanışmıyorum. 11 aydan beri kafayı yiyorum. Türkiye’nin en önemli davasında benim gibi bir adam nasıl yargılanır? Onların hepsi Türkçe Olimpiyatları’na giderken, ben bunlara küfür ediyordum. Eğer FETÖ’cülerle uzaktan bir ilişkim bulunursa beni idam edin” diye konuştu.
‘Davutoğlu evinde kaldı’
Bugünkü duruşmada savunmasını sürdüren bir diğer sanık eski AKP’li vekil İlhan İşbilen, partisiyle Gülen Cemaati’nin arasındaki ilişkiyi şöyle anlattı: “Dört yıl süreyle Gülen ile konferanslar yaptık. Devlet olarak, milletvekilleri olarak gittik geldik. Ahmet Davutoğlu, ailesiyle birlikte dört buçuk saat Gülen’in evinde kaldı. Herkesin yolu Gülen’in evinden geçti” dedi.
‘FETÖ’ tutuklusu AKP’li eski vekil: Bana ‘Gülen ile hükümet arasında arabuluculuk yaparım’ dedirttiler