Saadet Partisi’ne genel merkez binasının kirasını ödemediği gerekçesiyle haciz işlemi başlatan Fatih Erbakan’ın yeni parti kurup ‘Refah Partisi’ adını vereceği öne sürüldü.

Fotoğraf: DHA
Kapatılan Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Show TV’ye yaptığı açıklamada çatışma ve kavga istemediğini belirterek, “Tamamen hukuki bir süreç. Kira ödemeden oturmaları mümkün olamayacağı için oradan çıkmaları gerekti” dedi.
Erbakan, parti kuracağını, izin çıkarsa yeni kuracağı partinin adının Refah Partisi olacağını da sözlerine ekledi.
Refah Partisi ismini alabilmek için özel izin gerekiyor. Parti, 16 Ocak 1998 tarihinde laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmış, ardından Fazilet Partisi kurulmuş, o da kapatılınca son olarak Saadet Partisi adını almıştı.