Mehmet Ekici’nin transferine dair Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın açıklamalarını değerlendiren Fanatik yazarı ve TRT Spor yorumcusu Cem Dizdar, oyuncunun Fenerbahçeli yöneticilerle görüşmesinin normal olduğunu savundu.
‘Bunu hiç sevmedim’
TRT Spor’da yayınlanan Stadyum programına konuk olan Usta, Ekici’nin transferi için Beşiktaş’la anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.
Usta, “Oyuncuyu Fenerbahçe’nin teknik direktörü arıyor. Bunu hiç sevmedim, hiç hoşuma gitmedi. Bari bir izin alın. ‘Hocayla görüştük, Fenerbahçe’yle anlaştık’ dediler. ‘Ben görüşmenize izin verdim, transfere izin vermedim’ dedim. Burada etik davranmayan Mehmet, babası ve menajeridir” demişti.
‘Oyuncu bize geldi diye sunuyorsun hadiseyi’

Trabzonspor Başkanı’nın bu ifadelerine karşın, 26 yaşındaki oyuncunun ve menajerinin Fenerbahçe’yle görüşmesinin ‘normal’ olduğunu savunan Dizdar, şunları söyledi: “Menajerlerin o takımla, bu takımla, şu takımla görüşüp görüşmesi sürpriz değil. Beşiktaş, Antalyaspor, Eto’o görüşmelerini biliyoruz yani. Birkaç sezondur sürüyor. Ben gidip onu istemedim de, oyuncu geldi, sizde oynamak istiyorum dedi gibi bir kaplamayla sunuyorsun hadiseyi. Bu sefer hani suç olmaktan çıkıyor iş.”
‘Aziz Yıldırım’la görüşse de bir şey değişmez’
“Usta, ‘Ben Advocaat’la görüş dedim, o Fenerbahçe ile görüşmüş’ diyor. Advocaat kim? Ne konuşacaklar yani” diyen Dizdar, şöyle devam etti: “Ev alışverişi yapmıyorlar, Fenerbahçe’nin teknik direktörü. Advocaat dedin, o gitmiş Fenerbahçeli yöneticilerle görüşmüş. E parayı Fenerbahçe yöneticileri verecek. Advocaat yerine diyelim ki sayın Aziz Yıldırım’la görüşmüş olsa bu bir şeyi değiştirmez ki. ‘Advocaat ile görüş’ demek ‘Fenerbahçe’yle görüşebilirsin’ demek.”
Cem Dizdar: Mehmet Ekici, Aziz Yıldırım’la da görüşse aynı şey olur. pic.twitter.com/iTIDYpok93
— Fanatik (@fanatikcomtr) 27 Ocak 2017